Blog: Utrechtse Horeca

Blog: Ondernemen met Utrechts horecahart

Dat je in Utrecht de beste horecamakelaars vindt, is niet voor niets natuurlijk ;-). De Utrechtse horeca leeft. Met tal van leuke concepten en mooie restaurants in ‘ons’ stadsie.

Van koffietentje, burgerrestaurant, ‘plant based restaurant’, ijssalons en boetiekhotels tot frietwinkels. Alle categorieën in de horeca zijn er goed vertegenwoordigd: hotels, eetcafés, restaurants, ijssalons en cafetaria’s.

Als je regelmatig door het centrum van Utrecht loopt dan zie je telkens wel weer een nieuw zaakje wat je niet eerder was opgevallen. Niet alleen in het centrum, ook steeds meer horecazaken vestigingen zich in de wijken van Utrecht.

Utrecht groeit!

Zowel onder de toeristen als inwoners is Utrecht populair. Met De Dom, ‘ingepakt’ tot 2022, blijft de domstad simpelweg een ultieme trekpleister voor dagjesmensen, cultuurliefhebbers (geweldige musea) en fijnproevers.

Aangezien het aanbod in Utrecht groeit, bieden we met plezier een greep uit ons aanbod in de Domstad aan: een aantal zaken zijn in discrete verkoop, in dat geval zijn niet alle details hieronder benoemd. Wat reden te meer is om contact op te nemen met de betreffende makelaar.

1. Meishi

Soort horeca: Restaurant (Ashion Fushion)
Aantal zitplaatsen binnen: 75
Terras aanwezig: nee, maar mogelijkheid bestaat om een terrasvergunning aan te vragen

Meishi staat aan de Rozenstraat in Utrecht. Op steenworp afstand van Pathé Rembrandt en de Bijenkorf. Een restaurant met invloeden uit de Chinese en Koreaanse keuken en dat laatste: de Koreaanse BBQ is toch de favoriet onder de gasten. ‘Een gezellige manier van lekker én uitgebreid tafelen’, ‘zeer vriendelijke bediening’, en ‘service is uitstekend’ – is slechts een greep uit de lovende recensies van gasten.

2. GYS Amsterdamsestraatweg


Soort horeca: All-day
Aantal zitplaatsen binnen: 50
Terras aanwezig: ja, plaats voor 40 gasten (+ uitbreidingsmogelijkheden tot 80 plaatsen)

Zeg je biologisch, zeg je GYS. GYS is gespecialiseerd in vegan, vegatarisch en glutenvrij. Of het nu gaat om een ontbijt, iets lekkers bij de koffie, lunch, borrel of een compleet diner: bij GYS gaat het als zoete broodjes over de toonbank.

De vestiging ligt aan de langste straat van Nederland, de Amsterdamsestraatweg, en heeft genoeg capaciteit om de grote passantenstroom te voorzien.

3. All-day op A1 locatie

Soort horeca: All day
Aantal zitplaatsen binnen: 70
Terras aanwezig: ja, plaats voor 12 zitplaatsen

In het hartje Utrecht, aan de Lijnmarkt, ligt dit goedlopende ‘all day’ restaurant . Omringd door winkels en andere horecabedrijven is dit een stukje stad waar veel passanten langskomen en binnenwandelen voor een goed kop koffie, lunch, diner of een borrel.

Vanaf een aantal zitplaatsen in het restaurant heb je een uniek uitzicht over de historische Oudegracht. Alleen al dit element maakt een bezoek hier extra bijzonder. Los daarvan is het monumentale pand zelf ook al een en al charme. Het hoogteverschil (split-level) zorgt voor een gezellige uitstraling en de eeuwenoude zichtbare muur maakt het plaatje helemaal compleet.

Benieuwd over welk object dit gaat? Neem dan contact op met de makelaar: Ingmar Bokma – ibokma@vdweerd.nl

4. De Thai

Soort horeca: restaurant
Aantal zitplaatsen binnen: circa 150
Terras aanwezig: nee

Dé Oudegracht, een icoon in Utrecht. Hier vind je De Thai! Bij dit restaurant kan je terecht voor, wat de naam al verraadt, heerlijke gerechten uit de Thaise keuken. Wat je niet verwacht, is de ruimte die De Thai biedt. Met zo’n 80 zitplaatsen op de begane grond en een werfkelder waar nog zo’n 70 zitplaatsen zijn.

5. Kookabbara

Soort horeca: restaurant

Aantal zitplaatsen binnen: 60
Terras aanwezig: ja, circa 14 zitplaatsen

Aan de poort van het centrum vind je de gezellige en knusse Burgemeester Reigerstraat. In dit straatje past “Kookabarra’’ er perfect tussen. Het terras aan de voorkant van het pand nodigt al uit om een hapje te gaan eten bij deze eetbar. Kookabarra kent een kleine kaart, wijn uit de tap en bier uit de fles!  

Over twee verdiepingen heeft dit restaurant zitmogelijkheden en op de derde verdieping bevindt zich een opslagruimte. Ruimte genoeg voor diverse (horeca)concepten!

6. GYS Voorstraat

Soort horeca: All-day

Aantal zitplaatsen binnen: 50
Terras aanwezig: ja

In hartje centrum Utrecht vind je deze GYS, aan de Voorstraat. Het op een hoek gelegen pand, waar het bedrijf in is gevestigd, biedt plaats aan 60 gasten.  Aan de voorzijde van het pand is nog eens plaats voor 25 gasten op het aangenaam gelegen terras. GYSelligheid!


7. (Eet)café Utrecht


Soort horeca: (eet)café

Aantal zitplaatsen binnen: 60
Terras aanwezig: ja

Op een goede locatie in een van de straten rondom het centrum van Utrecht bevindt zich dit gezellige (eet)café en een bovengelegen woning. Beide zijn grotendeels grondig vernieuwd.

De bewoners en bedrijven in de buurt stappen hier naar binnen voor een gezellige borrel of lunch! Er is plaats voor circa 60 gasten en op het terras kunnen ook circa 16 gasten plaats nemen.

8. Le Canard

Soort horeca: restaurant

Aantal zitplaatsen binnen: 33
Terras aanwezig: ja

Supercharmant, dat is een kenmerk van dit horecabedrijf. Hier was de jury van de ‘Fijnste Franse Restaurant van Nederland’ het ook volkomen mee eens. Dit restaurant eindigde namelijk op de tweede plaats in deze verkiezing. Niet alleen de gerechten, maar ook de wijnen, gastvrijheid en locatie maakt dit een ultieme horecahotspot.

9. De Goedheyd

De Goedheyd Utrecht

Soort horeca: restaurant

Aantal zitplaatsen: 50
Terras aanwezig: ja

Op loopafstand van de Domtoren, aan de Hamburgerstraat vind je Restaurant De Goedheyd. Al jaren een begrip in Utrecht.  Met een Frans-internationaal georiënteerde keuken en seizoensgebonden producten hebben al veel mensen hier genoten van een heerlijke avond.