Blog: Utrechtse Horeca

Utrechtse horeca: Ondernemen met Utrechts horecahart

Dat je in Utrecht de beste horecamakelaars vindt, is niet voor niets natuurlijk ;-). De Utrechtse horeca leeft. Met tal van leuke concepten en mooie restaurants in ‘ons’ stadsie.

Van koffietentje, burgerrestaurant, ‘plant based restaurant’, ijssalons en boetiekhotels tot frietwinkels. Alle categorieën in de horeca zijn er goed vertegenwoordigd: hotels, eetcafés, restaurants, ijssalons en cafetaria’s.

Als je regelmatig door het centrum van Utrecht loopt dan zie je telkens wel weer een nieuw zaakje wat je niet eerder was opgevallen. Niet alleen in het centrum, ook steeds meer horecazaken vestigingen zich in de wijken van Utrecht.

Utrecht groeit!

Zowel onder de toeristen als inwoners is Utrecht populair. Met De Dom, ‘ingepakt’ tot 2022, blijft de domstad simpelweg een ultieme trekpleister voor dagjesmensen, cultuurliefhebbers (geweldige musea) en fijnproevers.

Aangezien het aanbod in Utrecht groeit, bieden we met plezier een greep uit ons aanbod in de Domstad aan: een aantal zaken zijn in discrete verkoop, in dat geval zijn niet alle details hieronder benoemd. Wat reden te meer is om contact op te nemen met de betreffende makelaar.

1. Meishi

Soort horeca: Restaurant (Ashion Fushion)
Aantal zitplaatsen binnen: 75
Terras aanwezig: nee, maar mogelijkheid bestaat om een terrasvergunning aan te vragen

Meishi staat aan de Rozenstraat in Utrecht. Op steenworp afstand van Pathé Rembrandt en de Bijenkorf. Een restaurant met invloeden uit de Chinese en Koreaanse keuken en dat laatste: de Koreaanse BBQ is toch de favoriet onder de gasten. ‘Een gezellige manier van lekker én uitgebreid tafelen’, ‘zeer vriendelijke bediening’, en ‘service is uitstekend’ – is slechts een greep uit de lovende recensies van gasten.

2. Basty


Soort horeca: dag-exploitatie, restaurant, bezorg-en/afhaalexploitatie
Bestemmingsplan: grillroom, ijssalon, cafetaria, restaurant en lunchroom
Aantal zitplaatsen binnen: 14
Terras aanwezig: nee

Vlak ernaast, om de hoek, er tegenover, in de volgende wijk: tienduizenden studenten weten deze snackbar+++ al decennialang te vinden voor een goeie snack. En na de complete renovatie van Basty, verleden jaar, is de aantrekkingskracht alsmaar groter geworden.

Niet alleen logistiek is Basty Snack & Thai namelijk een uitkomst, aan het Wolff en Dekenplein bij Lombok, ook de formule smaakt naar meer.

3. Frenchie

Frenchie Café Utrecht

Soort horeca: All day
Aantal zitplaatsen binnen: 26
Terras aanwezig: nee

Unieke cupcakes en taarten, croissants en pancakes, over-the-top freakshakes en de beste koffies. Frenchie Café is een heerlijk concept in het centrum van Utrecht, gevestigd in een klein, knus pand met Parijse invloeden. Een ideale plek om de dag goed te beginnen, of om de dag af te sluiten na een middagje shoppen.

4. Amarthy’s

Amarthy's Utrecht

Soort horeca: IJssalon
Ontvangst- wachtruimte binnen: ca. 10 zitplaatsen
Terras aanwezig: nee

De ijssalon van circa 59 vierkante meter is er klaar voor. Hij bestaat uit een ruime keuken, een ontvangst-/wachtruimte met enkele banken en stoelen (circa 10 zitplaatsen), een toiletgroep en een opslagruimte.

5. Kookabbara

Soort horeca: restaurant
Aantal zitplaatsen binnen: 60
Terras aanwezig: ja, circa 14 zitplaatsen

Aan de poort van het centrum vind je de gezellige en knusse Burgemeester Reigerstraat. In dit straatje past “Kookabarra’’ er perfect tussen. Het terras aan de voorkant van het pand nodigt al uit om een hapje te gaan eten bij deze eetbar. Kookabarra kent een kleine kaart, wijn uit de tap en bier uit de fles!  

Over twee verdiepingen heeft dit restaurant zitmogelijkheden en op de derde verdieping bevindt zich een opslagruimte. Ruimte genoeg voor diverse (horeca)concepten!

6. Vredenburg 150

Vredenburg 150 Utrecht

Soort horeca: All-day
Aantal zitplaatsen binnen:
Terras aanwezig: nee

Nóg centraler gelegen in Utrecht is haast niet mogelijk; midden tussen de winkels, en gelegen bij de in- en uitgang van het net gerenoveerde Hoog Catharijne. Het op een na grootste station van Nederland, waar binnen afzienbare tijd gemiddeld weer 265.000 bezoekers per dag (!) hun weg weten te vinden naar uw nieuwe horecaonderneming!

7. FIG

FIG Utrecht
2

Soort horeca: restaurant, all-day, lunchroom
Aantal zitplaatsen binnen: 60
Terras aanwezig: ja, op gemeentelijke grond (ca. 10 zitplaatsen)

Van acai tot koffie en kurkuma, en van pittige workouts en kickboksen tot yoga. Met het unieke concept kun je alle kanten op. In individuele of groepstrainingen, en aansluitend genietend van lekkere gerechten in combinatie met mooie wijnen en verfrissende cocktails. 

Op steenworpafstand van het centrum, aan een doorgaande weg, tegen de Vecht, ligt het object. Op de hoek van de Kaatstraat en de Zeedijk te Utrecht. Uitstekend bereikbaar met zowel de fiets, het openbaar vervoer als de auto.

8. Le Canard

Soort horeca: restaurant

Aantal zitplaatsen binnen: 33
Terras aanwezig: ja

Supercharmant, dat is een kenmerk van dit horecabedrijf. Hier was de jury van de ‘Fijnste Franse Restaurant van Nederland’ het ook volkomen mee eens. Dit restaurant eindigde namelijk op de tweede plaats in deze verkiezing. Niet alleen de gerechten, maar ook de wijnen, gastvrijheid en locatie maakt dit een ultieme horecahotspot.

9. Noir

Soort horeca: restaurant
Aantal zitplaatsen: 55
Terras aanwezig: ja

Op loopafstand van de Domtoren, aan de Hamburgerstraat vind je Restaurant De Goedheyd. Al jaren een begrip in Utrecht.  Met een Frans-internationaal georiënteerde keuken en seizoensgebonden producten hebben al veel mensen hier genoten van een heerlijke avond.Een chic, stijlvol en intiem restaurant in het centrum van Utrecht. Strijk neer aan de lange bar of aan één van de sfeervolle tafels en ervaar het gevoel van warme jazz en donker Parijs. Noir verrast haar gasten met gastronomische gerechten in combinatie met bijpassende wijnen en destillaten. Al met al, een echte buitenkans voor een enthousiaste en gedreven opvolger!