Horecamakelaardij

Verkoopbegeleiding horecabedrijven

Bent u op zoek naar een horecamakelaar voor de verkoop van uw horecabedrijf? Wij begeleiden u kundig bij de verkoop van uw horecabedrijfspand en/of bedrijfsexploitatie. Voordat de verkoopactiviteiten starten, bepalen wij eerst de waarde van uw bedrijf. Om tot de juiste waarde te komen, evalueren wij de jaarcijfers, doen wij onderzoek bij gemeente, het kadaster en overige instellingen en verifiëren we vraag en aanbod. Zo komen we in goed overleg tot een gefundeerde waardebepaling.

Start verkoop
We stellen de verkoopbrochure samen, verzorgen plaatsing van het bedrijf op verschillende internetsites zoals op vdweerd.nl en fundainbusiness.nl en apps zoals Horeca Nederland (Van de Weerd is oprichter van dit netwerk met vele duizenden leden). In overleg adverteren we in verschillende (vak)bladen, benaderen we kandidaten uit ons zoekersbestand/netwerk en verstrekken we op discrete wijze informatie aan serieuze kandidaten.

Onze makelaars begeleiden vervolgens de bezichtigingen, voeren namens u de onderhandelingen en stellen de koopovereenkomst op. Bij het overhandigen van de sleutels zorgen we er ook voor dat de (financiële) overdracht vlekkeloos verloopt.

Enthousiast over onze aanpak? Vul dan uw gegevens in via dit formulier en u wordt teruggebeld door één van onze horecamakelaars om een afspraak te maken.

Verhuur horecabedrijfspanden

U wilt uw horecabedrijfspand verhuren? Of ontwikkelt u een object met mogelijkheden tot verhuur en zoekt u advies over verhuurmogelijkheden. Ook dan starten we met een uitgebreide waardebepaling. Wij kijken dan niet alleen naar de vierkante meters van het pand, maar ook naar de exploitatiemogelijkheden en bestemming.

Bovendien doen we onderzoek naar de geldende wetgeving bij de gemeente en andere instanties.

Waardebepaling
Na de waardebepaling starten we met de verhuuractiviteiten: het samenstellen van de verhuurbrochure, plaatsing op verschillende internetsites en apps, advertenties in verschillende (vak)bladen, aanschrijven van ons zoekersbestand/netwerk en verstrekken we informatie aan serieuze kandidaten.

Vul uw gegevens in in dit formulier en u wordt teruggebeld door één van onze horecamakelaars.

Aankoopbegeleiding horecabedrijven

Op zoek naar dat ene restaurant, grand café of familiehotel? Of heeft u het horecabedrijf van uw dromen al gevonden? Neem ook dan contact op met de aankoopmakelaar van Van de Weerd Horecamakelaars!

Bij het zoeken naar en kopen van een horecabedrijf, komt veel op u af. Hoe reëel is de vraagprijs? Met welke juridische angels moet ik rekening houden? Welke financieringsmogelijkheden heb ik? Wat houdt een bieding met ontbindende voorwaarden in? De juiste kennis van zaken is onmisbaar.

Plaatst u een aankoopopdracht bij ons, dan profiteert u van uitstekende relaties met onder meer financieringsmaatschappijen, brouwerijen, accountants en belastingadviseurs. Bovendien werken we intensief samen met deskundigen in luchtbehandeling/klimaatbeheersing, brandveiligheid en inventariscontrole.

We dragen onder meer zorg voor de volgende zaken:

 • Stappenplan: samen bespreken we uw wensen en mogelijkheden. Zo ontstaat een duidelijk zoekersprofiel.
 • Horecabedrijf zoeken: benaderen van ons netwerk en collega-makelaars; zoeken in de ons bekende databases.
 • Begeleiding bij bezichtigingen: de aankoopmakelaar bezichtigt samen met u het horecabedrijf.
  Onderzoek: kadastrale recherche, opvragen gemeentelijke gegevens (o.m. bestemmingsplan, vergunningen, bodemonderzoeken etc).
 • Taxatie: de aankoopmakelaar voert een waardebepaling uit van het horecabedrijf (zie horecataxaties).
 • Onderhandelingen: de aankoopmakelaar voert – namens u – de onderhandelingen.
 • Koopovereenkomst beoordelen: de verkopende partij (of liever nog ons kantoor) stelt een koopovereenkomst op. De aankoopmakelaar beoordeelt deze overeenkomst en geeft opmerkingen.
  Advies financiële afwikkeling: indien nodig geeft de aankoopmakelaar advies over het verkrijgen van een financiering.
 • Oplevering: feitelijke overdracht begeleiden: inspectie of het bedrijf is opgeleverd zoals verwacht en afgesproken.

Waarom ook bij aankoop een horecamakelaar?

Iedere dag starten nieuwe ondernemers vol goede moed een horecabedrijf. En iedere dag constateert een flink aantal van hen dat ze niet in staat zijn een plek te veroveren binnen deze onstuimige bedrijfstak. Een teleurstellende zaak die u vóór bent wanneer u zorgt voor deskundige begeleiding bij de aankoop of overname van het horecabedrijf van uw keuze.

Een horecamakelaar helpt u nauwkeurig en objectief vast te stellen welk type bedrijf welke mogelijkheden in zich heeft en wat de financiële consequenties zijn. Op basis van grondige inventarisatie, zorgvuldige bedrijfseconomische analyses en jarenlange ervaring helpen wij uw horecaconcept in vervulling gaan.

Zoekopdracht plaatsen?

Wilt u een horecabedrijf starten of bent u op zoek naar zakelijke uitbreiding of een andere locatie? Dan kunt u nú gratis een zoekopdracht bij ons plaatsen.

Naast een up-to-date eigen bestand, beschikken wij over een enorm uitwisselingsprogramma met actuele input van alle NVM-(horeca)makelaars, waarin we gegarandeerd het pand of bedrijf vinden dat precies aan uw criteria voldoet.

Klik hier voor een vrijblijvende afspraak met één van onze makelaars.