Energielabels voor de horeca


Energielabels voor horecapanden verplicht

Een energielabel voor een horecapand is sinds 2015 verplicht. De Inspectie Leefomgeving en Transport ziet erop toe of er een energielabel aanwezig is bij verkoop, verhuur of oplevering van vastgoed (zowel woning als bedrijfspand). Als er wordt geconstateerd dat deze niet aanwezig is, kan dit leiden tot een boete die oploopt
tot € 20.000,- Geld wat beter in andere zaken te investeren is


Waarom is een Energielabel nodig?

De diverse maatregelen, zoals de verplichte energielabels, vloeien voort uit de Energy Performance of Buildings Directive (EPBD). Een Europese richtlijn die de EU-landen verplicht maatregelen te nemen om de energiepresentatie van gebouwen te verbeteren.

Het verschil tussen woningeigenaren en onder andere horecapandeigenaren (utiliteitsgebouwen) is dat de eerste groep bij geconstateerd gebrek er nog van afkomt met een waarschuwingsbrief, met het verzoek alsnog een energielabel te registreren. Horecapandeigenaren ontvangen geen waarschuwingsbrief, maar direct een boete.

Wie een dergelijke boete wil besparen, of nog vragen heeft, is van harte welkom om contact op te nemen met onze erkende EPBD-adviseurs: Remco Rijers en Wouter Toes.
Contact

Een energielabel voor een horecapand aanvragen? Of vragen? Neem gerust contact met op: energielabels@vdweerd.nl of 030 2345 080


Wat is een Energielabel?
Het door ons opgestelde energielabel bevat alle informatie over de isolatie van dak, muren, ramen en vloeren. Ook geeft het aan hoe zuinig de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn. Het label geeft bovendien inzicht in mogelijkheden om de energieprestatie van een gebouw nog verder te verbeteren.


Energielabels in de horeca


  • Verplicht per 1 januari 2015
  • De eigenaren van utiliteitsgebouwen ontvangen geen waarschuwingsbrief
  • Boete kan oplopen tot € 20.000,-
  • Horecabedrijven groter dan 250m2 zijn verplicht om het energielabel zichtbaar op te hangen voor het publiek

Register Taxateur Wouter Toes