Eerste horecaonderneming Zwolle ter overname

huurprijs € 41.222,- per jaar

Verhuurd

Dit is nog eens een overnamekandidaat om vrolijk van te worden! Midden in het centrum van Zwolle, aan één van de leukste straten die de stad kent én in een pand met een rijke voorgeschiedenis. Op dit adres is vroeger de eerste horecaondernemer van Zwolle gestart met een herberg.

Het restaurant bevindt zich aan het begin van de Sassenstraat, om de hoek van de Grote Markt en het Grote Kerkplein. Deze straat is in 2016 uitgeroepen tot één van de leukste winkelstraten van Nederland. Dit feit samen met de om de hoek gelegen horecagelegenheden op de pleinen zorgt ervoor dat diverse doelgroepen het restaurant weten te vinden. Een perfecte locatie!

U kunt als ondernemer dan ook alle kanten op; lunch, terras, koffie, diner, feestje en/of borrel.

Zwolle is de laatste jaren volop in ontwikkeling en daardoor goed in trek bij toeristen, de zakelijke markt en bij (nieuwe) inwoners die de stad weten te vinden. Serious business, zoals ook een nieuwe Hudson’s Bay, een nieuwe vestiging van Pathé Bioscopen en vele (landelijk bekende) horeca en winkels onderstrepen.

Geschiedenis met toekomstmuziek

Het knusse restaurant (totaal ca. 240 m2) beschikt met zijn hoge plafonds, ruime bar en gezellige vide over een capaciteit van (ca.) 70 couverts, verdeeld over de begane grond en eerste verdieping (totaal verkoopruimte; 134 m2). De goed geoutilleerde (open) keuken bevindt zich op de begane grond en op de verdieping zijn de nette gescheiden toiletgroepen gesitueerd.

Aan opslagruimte bovendien geen gebrek, het gehuurde herbergt een ruime kelder (op stahoogte) die met vaste trap te bereiken is.

Het terras aan de voorzijde van het restaurant biedt plaats aan 30 gasten en valt uit te breiden na (winkel)sluitingstijden voor de gevel van de buurman langs. Tijdens de lunch (in de zomer) zit je op het terras hier heerlijk in de zon en ‘s-avonds juist weer prettig beschut.

De menukaart verleidt met gerechten afkomstig uit de verschillende windstreken. De kaart wordt elk seizoen aangepast, de gerechten zijn huisgemaakt en er wordt uitsluitend gewerkt met verse producten.

Smaakt naar meer!

Vanwege privéredenen doen de ondernemers afstand van deze mooie locatie. Het bedrijf is op een bruikleenovereenkomst op de tapinstallatie (en koelingen) en een koffiemolen na vrij van enige brouwerij- of leveranciersverplichtingen. Alle inventarisstukken zijn verder in eigendom en de (verplichte) personeelsovername is beperkt.

Financiële informatie
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 80.000,–
Actuele huurprijs (horeca)bedrijfsobject: € 41.222,– per jaar (geen BTW van toepassing)

Interesse?
We komen graag met u in contact. Voor meer informatie neem contact op met Ingmar Bokma of Cas Meuleman op telefoonnummer 030 – 23 45 080, of per mail: horeca@vdweerd.nl.

Bekijk dit object in 3D