Herberg 2.0!

Spankeren - Zutphensestraatweg 45

vraagprijs € 595.000,- k.k.

Verkocht onder voorbehoud

Van heinde en ver komen gasten al honderden jaren naar deze herberg. Vanwege de gastvrijheid, de omgeving én omdat de locatie dankzij de lantaarn aan de voorzijde van het pand niet te missen is. ”Herberg De Luchte” (zoals bekend in de omgeving) heeft dan ook haar naam eraan ontleend: ‘lucht’ of ‘lugt’ is middeleeuws voor ‘licht’.

De naam is een meer dan terechte hommage aan het verleden, sinds 1563 fungeert deze plek namelijk al als horecabestemming. Daarmee is het een unicum op de markt in 2019.

Herberg De Luchte ligt in Spankeren aan de IJssel. Tegen Nationaal Park Veluwezoom aan, tussen Zutphen en Arnhem. Door de ligging kunnen gasten alle kanten op en is het uiterst geschikt als beginpunt voor verschillende wandel- en fietsroutes.

Pleisterplaats
De Herberg biedt in zijn huidige opstelling een restaurantruimte van circa 180 m2. Deze sfeervolle ruimte is geschikt voor een kopje koffie, lunch, uitgebreid diner of aangeklede borrel. Vele omwonenden en andere stamgasten hebben hier de nodige partijen en jubilea gevierd. Het pand voorziet verder in standaardelementen zoals een entree, toiletruimten, (professionele) keuken en kantoor. Bovendien beschikt de aangrenzende bedrijfswoning over 4 slaapkamers, badkamer, royale woonkamer en een keuken.

Extra voorzieningen
Naast de bedrijfswoning bevinden zich op het perceel ook twee short-stay te verhuren appartementen. De appartementen hebben samen een oppervlakte van circa 85 m2 en kijken uit op de oever van de IJssel en achterliggende dorpen als Rha, Olburgen en Bronckhorst.
In aanvulling hierop liggen de plannen tot uitbouw ook al zo goed als klaar. Boven het restaurant is het mogelijk om nog circa 4 (ruime) appartementen en bijvoorbeeld een sauna of wellness te creëren. Tevens liggen er plannen om naast het hoofdgebouw een uitbouw te realiseren met hotelkamers, zaalruimte en bowlingbanen. Genoeg mogelijkheden en opties voor de nieuwe (horeca)ondernemer voor de komende 450 jaar!

Financiële informatie
Vraagprijs roerende & onroerende zaken € 595.000,–

Meer informatie
In 2002 is de voormalige exploitant begonnen, maar door privéomstandigheden zijn zij in faillissement geraakt.
Neem voor meer informatie contact op met de makelaars van dit object: Cas Meuleman (cmeuleman@vdweerd.nl ) en Ingmar Bokma (ibokma@vdweerd.nl) of bel naar 030 234 50 80.

Kaart