Hier zit je goed in Giethoorn

Giethoorn - Vosjacht 6A

huurprijs € 31.519,- per jaar

Met veel plezier heten we u van harte welkom in de Eetkamer van Giethoorn. Hét restaurant van dé populairste toeristische attractie van Nederland. Geweldig ingericht. Prachtig gelegen aan het water. Klaar voor een nieuw recordseizoen.

Dit huiselijke restaurant is een plek waar iedereen zich direct thuis voelt. Onder meer dankzij de sfeervolle serre, waar het ook op minder zomerse dagen heerlijk licht en warm is. Wat een uitkomst is, want weer of geen weer, tijdens de zomermaanden is het Hollands Venetië altijd drukbezocht.

De Eetkamer kan gelukkig meer dan goed overweg met die drukte. Binnen biedt het restaurant plaats aan 60 gasten (ruim opgezet). Het ruime terras aan de zonnige voorzijde heeft plaats genoeg voor nog eens 110 gasten. Voor de toeristen, bootgasten en omwonenden die snel weer verder willen is een snelle hap te halen bij het afhaalpunt (grenzend aan de keuken).

Van 1 april tot 1 oktober loopt het hoogseizoen en is het bedrijf (doorgaans) 6 dagen per week geopend. En hoogseizoen in Giethoorn is met recht hoogseizoen: het toerisme is de afgelopen jaren fors gestegen. Niet in de laatste plaats omdat Giethoorn is opgenomen in de wereldeditie van het bordspel Monopoly. Geniet je in de zomer van de vele boten die langs de Eetkamer varen, in de winter geniet je er van de rust (met uitzondering van natuurijs). Tijdens de winterperiode is het bedrijf momenteel van vrijdag tot en met zondag geopend. Maar meer dagen is zeker te overwegen: het achtergelegen vakantiepark ‘Bodelaeke’ met circa 200 luxe recreatiewoningen, deels nog in aanbouw, zorgt nu al voor de nodige extra aanloop.

In 2013 zijn de huidige eigenaren, die wegens privéomstandigheden afstand willen doen van de zaak, hier hun exploitatie begonnen en hebben zij flink geïnvesteerd in het bedrijf. Destijds is het gros van de investering in de inventaris gedaan. Het is dan ook een uitstekend geoutilleerd en daardoor ‘turn-key’ horecabedrijf.

Een goed uitgerust bedrijf dat tot besluit ook in de (internationale) online recensies goed in de smaak valt. Waarmee de deur van de Eetkamer wijd open staat voor nog meer toekomstig succes.

Financiële informatie
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 139.500,–
Huurprijs horecabedrijfsobject: € 31.519,00 excl. BTW, per jaar

Meer informatie?
Voor meer informatie neemt u contact op met Ingmar Bokma op telefoonnummer 030 – 23 45 080, of per mail: ibokma@vdweerd.nl

Bekijk dit object in 3D
Kaart