Plaatje op een presenteerblaadje (Earnewald – Friesland)

Earnewald - Wiidswei 32

vraagprijs € 625.000,- k.k. • huurprijs € 57.500,- per jaar

Gelegen in een Nationaal Park, ruim opgezet en in 2015 geheel gerenoveerd. Dit horecabedrijf is een (compleet) plaatje, met veel exploitatiemogelijkheden.

Het object is gevestigd in het pittoreske dorp Earnewâld, Eernewoude, in het zuiden van Tietjerksteradeel, tussen Leeuwarden en Drachten. Aan de rand van het natuur- en watersportgebied het Nationaal Park De Âlde Feanen (De Oude Venen).

De ligging zorgt dat er jaarlijks de nodige toeristen naar Earnewâld komen. Een flinke doelgroep, maar bepaald niet de enige: het object is namelijk ook erg populair bij de inwoners uit de directe omgeving.

Het restaurant (250 m2) biedt circa 115 zitplaatsen, net als het grand-café dat ook over 115 zitplaatsen beschikt. Deze twee ruimtes worden gescheiden door een wand die open en dicht kan. Hierdoor is het ook mogelijk om van het grand-café en het restaurant één grote zaal te maken voorzien van een ruime tweede bar. Het terras biedt plaats aan ruim 125 gasten en bevindt zich deels op eigen grond en deels op gemeentelijke grond. Het terras is gesitueerd aan de voorzijde en aan de zijkant van het horecabedrijfsobject. Vanuit het grand-café en de bowling is het terras eveneens te betreden middels de openslaande deuren.

Dit maakt het bedrijf uitermate geschikt voor het geven van personeelsfeestjes, familiefeesten, reünies, vergaderingen en bruiloften.

Waarbij de organiserende partij zich alvast geen zorgen hoeft te maken over parkeervoorzieningen, de naastgelegen parkeerplaatsen zijn samen goed voor circa 550 parkeerplekken!

In 2015 zijn er de nodige investeringen gedaan, waaronder in vijf bowlingbanen. Een geavanceerd systeem zorgt ervoor dat de gasten de baan makkelijk zelf kunnen bedienen met een app. Bovendien kunnen de bowlinggasten de banen betreden met eigen schoenen.

Geen omkijken naar

Door de investeringen/renovaties die in 2015 zijn gedaan, hebben de eigenaren de omzet al direct zien stijgen. Desalniettemin hebben zij vanwege andere ambities besloten deze mooie onderneming te verkopen. Wij zijn ervan overtuigd dat ondanks de al aanwezige (positieve) cijfers het omzetniveau nog naar een mooier niveau kan worden getild.

Zowel de roerende als de onroerende zaken zijn ter overname. Tevens is het mogelijk de onroerende zaken te huren en daarmee de roerende zaken over te nemen*.

Het geheel is goed onderhouden, beslaat in zijn totaliteit ca 1.100 m2, is voorzien van de nodige apparatuur/installaties en de bedrijfsexploitatie kent geen zware verplichtingen. Bovendien zijn alle inventarisstukken in eigendom. In overleg is de achtergelegen (bedrijfs)woning aan het Eilansgrien 43 aanvullend over te nemen.

*Ook is het mogelijk om ca. 466 m2 aan te huren in combinatie met de aankoop van de bedrijfsexploitatie. Het betreft in deze enkel het restaurant, de keuken, sanitaire voorzieningen en opslagruimte (en excl. de zaal en bowling). Zie hiertoe de andere aanbieding/advertentie.

Financiële informatie
Vraagprijs onroerende zaken: € 625.000,– k.k.
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 135.000,–
Vraagprijs totaal: € 760.000,– k.k.

Vraaghuurprijs: € 57.500,– per jaar (excl. BTW)

Meer informatie, eens kijken, of direct overstag?
Bel Ingmar Bokma op telefoonnummer 030 – 23 45 080, of mail ibokma@vdweerd.nl

Kaart