Stadsstrand Zwolle: een oase in het stadscentrum1

Zwolle - Rodetorenplein 1

vraagprijs € 275.000,- k.k.

Horeca-oase midden in stadscentrum Zwolle

Wat heeft Zwolle gemeen met steden als Berlijn, Barcelona, Amsterdam, Parijs en Brisbane? Het is sinds kort ook een stad met een écht stadsstrand. Aan de singel in het centrum vind je dit gave en nu al succesvolle concept!

Het horecabedrijfspand (210 m2) dat we hier klaar voor overname hebben staan, is modulair gebouwd van twaalf zeecontainers (2017). En voorzien van alle benodigde onderdelen die een horecaondernemer wenst. Zoals: een goed geoutilleerde open keuken/bar, volwaardige sanitaire voorzieningen, alarminstallatie (en camerabeveiliging), brandmeldinstallatie, een elektrisch te openen ‘pui’ en ruimte voor opslag.

Altijd perfect strandweer!
Op die meer dan 120 Nederlandse dagen van 20 graden of warmer, wat de nieuwe norm lijkt te worden, ontvangt het bij object behorende terras de bezoekers met open armen. Op 250 m2 met circa 220 zitplaatsen. Direct aangrenzend aan het (stads)strand van 600 m2.
Ook in tijden van minder weer, is het riant vertoeven bij Stadsstrand Zwolle. De unit van 210 m2 biedt namelijk plaats aan ruim 70 gasten.

Het is een compleet plaatje
Aan de nutsvoorzieningen zijn gedacht, de (huidige) vergunning loopt jaarlijks van 1 mei tot 1 november en de huidige eigenaren hebben inmiddels twee succesvolle seizoenen op het Rodetorenplein geëxploiteerd.
De initiatiefnemers, de huidige eigenaren, hebben het eerste seizoen gepionierd, waarna de tweede zomer in 2018 door een derde (professionele) partij is gerund. Het tweede seizoen betrof derhalve een verhuurconstructie.
Aangezien de eigenaren de wens hebben het geheel te verkopen, zoeken we een enthousiaste opvolger. Met de gemeente Zwolle is alvast een looptijd overeengekomen tot en met de zomer van 2021. Na verloop van deze periode vindt er een evaluatie plaats of de vergunning wordt verlengd.
Indien de vergunning te zijner tijd onverhoopt niet wordt verlengd, is een bescheiden pleister dat de containers in zoverre mobiel zijn dat het object binnen een dag op een andere locatie opgebouwd staat. Bijvoorbeeld als pop-up-restaurant/concept op evenementen, festivals, beurzen, wintercircus of langdurig op een andere locatie als horecabedrijf.

Ondertussen is succes verzekerd
Naast de exploitatie van het stadsstrand is het mogelijk om op het naastgelegen evenemententerrein festivals en activiteiten te organiseren. Denk aan een hippe markt, foodtruckfestival, sport & spel, silent disco, enz.
Of iets met een nautisch thema, want ook onder het bootpubliek is de locatie geliefd. Rondom het strand/plein liggen liefst 120 aanlegsteigers/aanlegplekken!

De verkoop omvat het horecabedrijfsobject(/-unit), het complete bedrijfsinterieur, de inventaris, de goodwill, de website (alsook de rechten) en de handelsnaam.

Financiële informatie:
Vraagprijs horecabedrijfsunit + roerende zaken: € 275.000,– (excl. BTW)

Geïnteresseerd?
Neem voor meer informatie contact op met Ingmar Bokma op telefoonnummer 030-2345080, of per mail: horeca@vdweerd.nl

Kaart