Horecatern 08 november 2010

Alstublieft: alweer een kersverse Van de Weerd Horecatern! De Nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. Ook leest u het laatste nieuws over Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij.

Veel leesplezier!

 BasVanhijfte2007aangepast2
Bas Vanhijfte
algemeen directeur 


VAN DE WEERD SELECTEERT

Cafetaria Ben’s Express in Zeist

DSC07995

 Dit onlangs verbouwde cafetaria (met bezorgservice!) ligt in een woonwijk in het centrum van Zeist. Naast een wachtruimte met toonbank, keuken, spoelkeuken, diverse opslagruimten, heeft het pand ook een bovenwoning. De inventaris bestaat onder meer uit een bakwand (NIEUW) , koel- en vriescel, frituur, koelwerkbank, magnetron en een scooter.

Het cafetaria is ‘gebruiksklaar’ en per direct over te nemen.
Voor meer informatie; klik hier

Financiële informatie:
Vraagprijs inventaris € 60.000,–
Huurprijs per jaar € 15.000,– (BTW n.v.t.)

Voor meer informatie: Joey Hehamahua

Goed bereikbaar hotel in noorden van het land
 
Hotel-bed-3

Dit multifunctionele hotel ligt in het noorden van ons land. Het vrijstaande pand is goed zicht- en bereikbaar en heeft voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein. Het bedrijf beschikt over een hotel (met zowel 2- als 1-persoonskamers), een restaurant, bedrijfskeuken, diverse zalen, toiletgroepen, patio en een terras.

De overname omvat, behalve het pand, nog meer onroerend goed.

Financiële informatie:
Vraagprijs
€ 3.800.000,– onroerende zaken k.k.
€    700.000,– bedrijfsexploitatie
—————+
€ 4.500.000,– totaal

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Symen Bouma. VAN DE WEERD FELICITEERT

‘La Place’ binnenkort ook in Maarsbergen
Van de Weerd Horecamakelaardij BV heeft vorige week het bedrijfspand voor het Amrâth Hotel Maarsbergen casco opgeleverd aan La Place. Op dit moment ondergaat de ruimte een ware metamorfose. Eind november 2010 opent La Place hier een restaurant met de inmiddels bekende formule.

Prinses Maxima opent The Colour Kitchen in Utrecht
Op 1 november 2010 opende HKH prinses Maxima restaurant ‘The Colour Kitchen’ in Utrecht. Dit voormalige schoolgebouw in Zuilen is omgetoverd tot een trendy restaurant met zalen en een trainingskeuken.

Verschillende faciliteiten
Het restaurant bestaat uit een eetgedeelte, een café, meerdere congres- en vergaderruimtes en een terras. Zihmic beheert het theater en Portes, een Utrechtse welzijnsorganisatie, organiseert in het pand activiteiten die het welzijn in de buurt verhogen.

Keuken
Onder de vlag ‘Modern Global Cuisine’, kookt The Colour Kitchen moderne, maar ook authentieke internationale gerechten, die kleur en smaak uitstralen. Het internationale karakter van de keuken wordt aan tafel versterkt door het personeel dat afkomstig is uit alle windstreken van de wereld.

McDonald’s opent tweede vestiging in Nieuwegein
Nieuwegein is een McDonald’s rijker. De beroemde hamburgerketen opende een tweede vestiging in het pand van voormalige restaurant Big Daddy’s. De nieuwe aanwinst van McDonald’s is ’s lands grootste. Van de Weerd Horecamakelaardij BV begeleidde McDonald’s bij de aankoop van het object en de verkoop van de inventaris van Big Daddy’s.


 

NIEUWS UIT DE HORECA BRANCH 

Banken soepeler bij kredietverlening
Nederlandse banken zijn afgelopen kwartaal voor het eerst sinds medio 2006 iets soepeler in de kredietverlening aan bedrijven. Dat meldde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag op basis van een enquête onder de banken.

Het minder stringente beleid is volgens DNB te danken aan de vergrote concurrentie tussen banken onderling en die van andere marktpartijen. Daarnaast zien banken door het herstel van de economie wat minder risico’s bij de kredietverlening aan bedrijven dan voorheen.

De banken verwachten de criteria in het komende kwartaal nog iets verder te versoepelen. Ze blijven wel terughoudend wat betreft de omvang van leningen die worden verstrekt, maar rekenen minder hoge marges over de kredieten. De criteria voor langlopende leningen zijn in het afgelopen kwartaal nog verscherpt, maar daar komt volgens de banken in het komende kwartaal een einde aan.
(Bron: Beurs.nl)

Explosiegevaar na mislukte overval in Eemnes
Bomexperts van de explosievendienst zijn er maandag 1 november 2010 j.l. in geslaagd een explosief te verwijderen van een geldtransportwagen.

De transportwagen stond naast een tankstation langs de A1 in Eemnes. Er ontstond explosiegevaar na een mislukte overval op het waardetransport.
Minstens twee personen deden maandagmiddag een poging de geldtransportwagen te overvallen. Ze plakten daarbij een explosief op de geldwagen. De overval mislukte en de verdachten vluchtten het bos in, de vluchtwagen achterlatend. De politie stuurde daarop een explosievenverkenner naar Eemnes.
De omgeving rondom het BP-station werd afgezet. Zo’n 250 gasten van hotel-restaurant de Witte Bergen, dat naast het tankstation ligt, werden in de kelder opgevangen. De afritten van de A1 bij verkeersknooppunt Eemnes werden in beide richtingen afgesloten. Door de afsluiting ontstond vanuit Amsterdam een lange file.

Experts deden de hele middag met een robot onderzoek naar het explosief dat bevestigd zat op een van de deuren van het voertuig. Aan het einde van de middag maakte de politie bekend dat het explosief veilig van de geldtransportwagen was verwijderd.

De hotelgasten mochten zich na het geweken explosiegevaar weer vrij bewegen en de afzetting werd opgeheven. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan. De politie is nog steeds met helikopters, honden, paarden en agenten op mountainbikes op zoek naar de voortvluchtige verdachten. De twee inzittenden van de geldtransportwagen zijn bij de mislukte overval niet gewond geraakt.
(Bron: ANP)

Wat is het ‘nieuwe’ pinnen?
Omdat Nederland, net als alle andere EU-landen, overgaat naar één Europese betaalmarkt, zullen we vanaf 2012 gaan betalen met een EMV-chip in plaats van de huidige magneetstrip op de betaalpassen. EMV is de internationale standaard in elektronisch betalen. De nieuwe chip maakt betalen met een pinpas nog veiliger, omdat een chip minder gemakkelijk is te kopiëren (skimmen) dan een magneetstrip.
(Bron: Horeca Nederland)


Vragen, opmerkingen, suggesties? Heeft u naar aanleiding van deze Horecatern een vraag? Heeft u een suggestie voor volgende uitgaven? Of wilt u gewoon eens van gedachten wisselen met één van onze makelaars horeca? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! Bel 030 234 50 80 of surf naar www.vdweerd.nl.