Horecatern 11 maart 2013

Beste Horecaternlezers,
Alstublieft! Een nieuwe Horecatern met weer een aantal interessante horecaobjecten. Zit er iets bij van uw gading? Neem dan contact op! Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl

Hartelijke groet!Hartelijke groet!

Horecatern

Bas Vanhijfte
algemeen directeur

_________________________________

Vergeet u niet onze app te downloaden?

app.

_________________________________

VAN DE WEERD SELECTEERT

_________________________________

Lido, horecabedrijf met mooiste uitzicht van Almere…

Lido

Algemene informatie

Dit prachtige horecabedrijf heeft niet alleen het mooiste uitzicht van Almere. Het is ook nog eens fantastisch gelegen aan het water (Weerwater) en ligt direct aan de A6.

Dit alom bekende horecabedrijf beschikt over een zeer ruime entree, kantoor, toiletgroep,  sfeervol restaurant en bar met 60 zitplaatsen, een zaal met 150 zitplaatsen en een gezellig terras aan de voor- en zijkant voor maximaal 100 personen. Lido-Almere beschikt over eigen parkeerplaatsen.

Bijzonderheden
• Prachtig uitzicht
• Aan Weerwater
• Fantastisch terras
• Direct aan de A6
• Max 300 pax
• Parkeren op eigen terrein
• Start Floriade in 2022

De skibaan behoort niet tot het verkochte. Bij interesse kan er wel gesproken worden over de eventuele verkoop hiervan. Hetzelfde geldt voor het registergoed. Vraag de makelaar naar de mogelijkheden.

Financiële informatie
Vraagprijs bedrijfsexploitatie € 295.500,–
Huurprijs registergoed €75.000,– per jaar, exclusief BTW.

Meer informatie?
Voor een uitgebreid en volledig verkoopmemorandum, neemt u contact op met Joey Hehamahua op telefoonnummer 030-2345080, of per mail via: horeca@vdweerd.nl

_________________________________

‘Grand Café / brasserie / restaurant en/of hotelontwikkeling in prachtig monumentaal pand, centrum Utrecht (ca. 1.300 m²)’

Wijde

Algemene informatie
Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een ervaren (Utrechtse) horecaondernemer met hoog ambitieniveau voor de invulling van dit majestueuze monumentale pand. De on-dernemer is vrij om naar eigen inzicht een horecaconcept te ontwikkelen en het object – in principe – naar eigen ideeën en wensen in te richten.

Het 17de eeuwse pand is gelegen aan de Wijde Begijnestraat 1-3 in het centrum van Utrecht, op ca. 2 minuten lopen van het sfeervolle en altijd drukke Neude. De Wijde Begijnestraat loopt vanaf de Voorstraat tot de Van Asch van Wijckskade. De Breedstraat is één van de zijstraten.

Het object is van buiten gerestaureerd en wordt casco+ opgeleverd. Bij de oplevering houdt de ontwikkelaar zoveel mogelijk monumentale onderdelen in tact. Dit unieke gebouw biedt ruimte voor ca. 24 hotelkamers, een restaurant/brasserie, Grand Café, keuken, toiletgroep, diverse opslagruimten, lobby en een prachtig terras.

De verhuurder moet groots verbouwen om het pand ‘horecaklaar’ te kunnen afleveren. Aan de voor- en zijkant staat een groot terras gepland dat direct vanaf de Voorstraat zichtbaar is.

De locatie leent zich er perfect voor om dé ‘hotspot’ van Utrecht te worden. Door de fantasti-sche uitstraling van het eeuwenoude pand en de uiteenlopende mogelijkheden die het biedt, zou dit wel eens de nieuwe parel van de Utrechtse horeca kunnen worden.

Specificaties en mogelijkheden
• Grand café / brasserie / restaurant op de begane grond
• Eventueel hotelkamers op de begane grond
• Monumentale en authentieke uitstraling
• Fantastische binnentuin in het centrum van Utrecht
• Hotel op de eerste, tweede en derde verdieping (ca. 24 kamers)
• Groot terras
• Luxe uitstraling

Datum van oplevering
De oplevering staat gepland voor begin 2015.

Financiële informatie
De huurprijs voor het totale object bedraagt € 240.000,– per jaar, exclusief BTW.

Het pand wordt casco+ opgeleverd. Vraag de makelaar naar de specificatie van het opleveringsniveau en de mogelijkheden.
Idealiter wordt het object aan één ondernemer verhuurd. Het is ook mogelijk om alleen het Grand Café of het hotelgedeelte te huren.

Meer informatie?
Voor een uitgebreid en volledig verkoopmemorandum, neemt u contact op met Joey Hehamahua op telefoonnummer 030-2345080, of per mail via: horeca@vdweerd.nl

_________________________________

NIEUWS

__________________________________

‘Prijs hotelkamer daalt twee procent’

001_food-image-1027709

De prijzen voor Nederlandse hotelkamers zijn in 2012 met twee procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder. De gemiddelde prijs kwam uit op 108 euro. Wereldwijd steeg de prijs voor een hotelkamer met drie procent.

Door de crisis in de eurozone zwakte de zakelijke vraag vanuit Europa naar Nederlandse hotelkamers ernstig af tijdens de tweede helft van het jaar. Amsterdam bleef ondanks een drie procent daling de duurste hotelbestemming in Nederland voor reizigers uit de eurozone, met een gemiddelde prijs van €120 per overnachting. Bovenstaande blijkt uit de Hotel Price Index (HPI). Nederlanders betaalden vorig jaar gemiddeld €94 per overnachting in een hotel in eigen land, €2 minder dan in 2011. Dat levert op een wereldwijde ranglijst een 18e plaats op.

Wereldwijd
Drie regio’s onderscheiden zich van de rest van de wereld. De Caraïben kenden een stijging van 6 procent, Noord-Amerika noteerde zijn beste resultaat uit de afgelopen jaren met een stijging van 5 procent en de Pacific noteerde 4 procent groei. Azië steeg met 2 procent en Latijns-Amerika met 1 procent, terwijl de regio Europa en het Midden-Oosten een lichte daling liet zien.
Sinds de lancering in 2004, brengt de HPI de prijzen in kaart die mensen over de hele wereld daadwerkelijk betaalden voor hun hotelovernachtingen. De index van 2012 staat op 107, tien punten onder de piek van 117 uit 2007 en slechts licht boven het niveau van 106 uit 2005.

(Bron: MissetHoreca)