Horecatern 14 februari 2018

Van de Weerd zoekt waard

Voor Herberg Restaurant de Lingehoeve zijn we op zoek naar een nieuwe waard. Een allround horecaondernemer bij wie het vastgoed en de bedrijfsexploitatie van deze schitterende zaak in goede handen is.

Het hotel met restaurant en zalen is gevestigd in een eeuwenoude boerderij (1820). Aan de Lingedijk 199 in Oosterwijk, een dorpje ten westen van Leerdam.

Strategisch handig gelegen, want op steenworp afstand, amper een halfuurtje rijden, van Utrecht, Den Bosch en Dordrecht. Ideaal voor bruiloften, partijen en zakelijke bijeenkomsten.

De Lingehoeve beschikt over zes hotelkamers, drie ruime restaurantruimtes en een aparte trouwzaal. De drie restaurantruimtes beschikken samen over een capaciteit van circa 150 zitplaatsen.

De trouwzaal biedt plek aan 60 zitplaatsen en is door de gemeente Leerdam uitgeroepen tot officiële trouwlocatie.

Nog meer pluspunten? Te over: prachtig terras aan de boomgaard. Grote parkeergelegenheid. Diverse golfbanen vanaf ca. 10 minuten rijden. Ligging bij natuur-/wandelgebied.

Van alle markten thuis
Meer dan 17 jaar lang hebben de eigenaren met veel passie in hun horecabedrijf gestaan. Echter wegens emigratieplannen hebben zij besloten deze Zuid-Hollandse succesformule te verkopen.

Financiële informatie:
Vraagprijs onroerende zaken + bedrijfsexploitatie : € 1.350.000,– k.k.

Interesse?
Neem dan voor meer informatie contact op met Stijn Timmermans. Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl.


Inschrijving Terras Top 100 open: vakjury bezoekt elke zaak
De inschrijvingen voor de Terras Top 100 2018 zijn geopend. De tiende editie kent één grote aanpassing: …..klik hier voor het volledige artikel.


Zonnige toekomst in Utrecht

In sneltreinvaart wist Gare du Sud de harten te veroveren van heel Utrecht en omstreken. En nu is het tijd om het stokje door te geven. Op een zonnige toekomst!

De naam van dit restaurant aan de Oosterkade is een knipoog naar het nieuwe treinstation Utrecht Vaartsche Rijn, dat recent opende aan de zuidkant van het centrum.

Het pand is in 2009 volledig gerenoveerd. Het restaurant is in 2011 nieuw opgebouwd en afgelopen jaar voorzien van een compleet nieuw interieur, nieuwe elektra, nieuwe vloeren, en op opnieuw gespoten plafond.

Het is een vertrouwd adres waar je zowel met z’n tweeën als in groter gezelschap geniet van heerlijke patatten, kleine bites met daarnaast een overheerlijke wijn, of van de klassiek-Franse bistrogerechten.

Zeven dagen per week van 16:00 tot 0:00 uur

Het geheel biedt plaats aan zo’n 54 gasten aan de voorzijde van het restaurant en nog eens circa 62 gasten aan de achterzijde. Ook kunnen nog eens 15 personen plaatsnemen aan de lange bar.
En bij mooi weer zit je buiten heerlijk op de gevelbanken aan de voorzijde.

Omringd door verschillende hippe horecagelegenheden als Broei, Koffie Leute en Orloff, en niet te vergeten het recent geopende station, is De Oosterkade een echte hotspot aan het worden.

De vele studenten, toeristen en dagjesmensen die de Oosterkade dagelijks weten te vinden, zien dan ook uit naar uw komst!

Financiële informatie:
Vraagprijs roerende zaken: € 295.000,–Huurprijs: € 80.000,– excl. BTW

Interesse?
Neem voor meer informatie contact op met Bas Vanhijfte of Jorran Erftemeijer via 030 – 234 50 80 of horeca@vdweerd.nl.


Hottest spot in town (Deventer)!


Een wijnbar met pit. Dat is Madame Jeanette. Gevestigd in een karakteristiek hoekpand in de horecahotspot van Deventer: het historisch stadcentrum.

De huidige eigenaren oefenen met veel passie in het horecabedrijf hun hobby uit. Maar wegens verhuizing hebben zij besloten de wijnbar toch te verkopen.

De wijnbar staat bekend om de gastvrije en huiselijke sfeer waar je meer dan een gast bent. Een topbeleving, waar je geniet van heerlijke ‘Drinks & Spices’. De locatie leent zich ook uitstekend voor een knusse lunchroom, eetcafé, tapas-/pinchosbar, goede koffiebar of voor het geven van (besloten) feesten en partijen.

De gehele horecaruimte (inclusief toiletgroepen, keuken en bar) is gesitueerd op de begane grond (ca. 78 m2), met circa 30 zitplaatsen. In aanvulling daarop biedt het buitenterras (deels onder markies) ook nog eens 30 zitplaatsen.

Staan de tafels en stoelen in de weg? Geen enkel probleem, er is namelijk een zeer ruime kelder voor opslag (ca. 80 m2).

Financiële informatie:
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 60.000,–
Huurprijs horecabedrijfsruimte: € 18.000,– excl. BTW, per jaar

Interesse?
Neem voor meer informatie contact op met Ingmar Bokma via 030 – 234 50 80 of horeca@vdweerd.nl.


Fletcher Hotels en Hotelschool Friesland: samen medewerkers opleiden
Studenten in de praktijk opleiden voor een mooi beroep mét baangarantie: Fletcher Hotels en Middelbare Hotelschool Friesland (MHF) hebben hier …..klik hier voor het volledige artikel


Tijdloos op de Veluwe (Eerbeek)


Prachtig gelegen in Eerbeek in het natuurgebied De Imbos en De Posbank (Nationaal Park De Veluwezoom). Dé plek voor vele recreatieve attracties of – populair als altijd – voor wandel- en fietsrecreatie.

Voor een feestelijk samenzijn is er een prachtige en ruime zaalruimte die zich voor verschillende doeleinden leent. De zaal straalt gezelligheid uit en kent een fijne lichtinval vanwege de diverse raampartijen en openslaande deuren.

Het restaurant is sfeervol ingericht en beschikt over een capaciteit van 80 zitplaatsen. De capaciteit van de zaal betreft 120 couverts (zittend) en zo’n 175 personen staand.

Het ruime terras aan de voorzijde biedt nog eens plaats aan ongeveer 150 gasten. Bij besloten feesten en partijen kunnen de gasten vertoeven op hun eigen (privé) terras.

Uitbreiding is bovendien goed mogelijk op deze locatie. De gemeente staat toe nog eens ca. 600m2 van het perceel te bebouwen. Door de uitbouw te combineren met het restaurant en de zaal is het mogelijk zo’n 300 tot 400 zitplaatsen te creëren.

Het restaurant (en partycentrum) ligt aan de drukke Harderwijkerweg in Eerbeek en is goed zichtbaar. Parkeervoorzieningen zijn er voldoende op eigen terrein.

Een ruime naastgelegen bedrijfswoning is eveneens onderdeel van de verkoop. Deze is voorzien van woonkamer, vijf slaapkamers en twee badkamers.

De achtergelegen loods is deels verhuurd en is in eerste instantie bij de overname inbegrepen. Eventueel zijn er mogelijkheden om deze separaat te verkopen met een (nader te bepalen) deel van het perceel.

Financiële informatie:
Vraagprijs onroerende zaken: € 995.000,– k.k.
Vraagprijs roerende zaken: € 125.000,–
Vraagprijs totaal: € 1.120.000,– k.k.

Voor de juiste kandidaat bestaat er de mogelijkheid om de onroerende zaken te huren waarbij de roerende zaken/bedrijfsexploitatie wel dient te worden overgenomen.

Interesse?
Neem voor meer informatie contact op met Ingmar Bokma. Bel 030-2345080 of per mail naar horeca@vdweerd.nl.


Goed toeven in Grou

Op een steenworp afstand van Leeuwarden, de culturele hoofdstad van Europa 2018, is het goed toeven in het watersportdorp Grou. Helemaal voor wie – op zoek naar een slimme overname – neerstrijkt bij dit restaurant.

Dit in het centrum gelegen restaurant is al lange tijd een begrip in Grou en omstreken, en ook online geniet het warme belangstelling. Je zit er dan ook heerlijk, het hele jaar rond, met een capaciteit van circa 100 zitplaatsen binnen en op het terras ruimte voor 100 gasten.

Bij feesten en partijen is het restaurant speels op te delen in vier verschillende ruimtes, toegankelijk via diverse toegangsdeuren. Er zijn meerdere gescheiden toiletgroepen (3) en opslagruimte is er ook voldoende. Parkeergelegenheid (gratis) is er verder rondom het restaurant genoeg.

Van alle gemakken voorzien
De ruime keuken is professioneel ingericht/ingedeeld en biedt voldoende capaciteit om een goedgevuld restaurant mee te bedienen.

Wegens privéomstandigheden worden de onroerende en roerende zaken ter overname aangeboden. Inclusief een (zelfstandige) bedrijfswoning (ca 75 m2) met ruime woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken en dakterras – boven het restaurant.

Er is geen sprake van over te nemen verplichtingen omtrent personeel of een brouwerij.

Financiële informatie:
Vraagprijs onroerende zaken: € 630.000,– k.k.
Vraagprijs roerende zaken: € 97.500,–
Vraagprijs totaal: € 727.500,– k.k.

Interesse?
Neem voor meer informatie contact op met Ingmar Bokma. Bel 030-2345080 of per mail naar horeca@vdweerd.nl.


Van de Weerd feliciteert

________________________________________
Het gaat Fletcher voor de wind

Bas Vanhijfte begeleidde de overname van Inntel Resort Hotel Zutphen door Fletcher Hotels. Met de overname van zowel de exploitatie als het vastgoed van dit prachtige hotel staat Fletcher Hotels op 82 hotels.

“Wij zijn zeer verheugd dat we dit hotel vanaf 1 februari mogen verwelkomen bij Fletcher Hotels. Het hotel is uitermate geschikt voor professionele tennis- en voetbalclubs. Vooral in deze markt is het hotel sterk. Juist omdat het hotel zich op een unieke locatie bevindt en beschikt over diverse faciliteiten zal het hotel een enorme verrijking zijn voor Fletcher Hotels.” aldus Rob Hermans, CEO van Fletcher Hotels.

Klik hier voor het volledige bericht.