Horecatern 14 oktober 2011

Beste Horecaternlezers,

Hieronder leest u onze gloednieuwe Horecatern boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. En, waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij leest!

Hartelijke groet!

Bas Vanhijfte
algemeen directeur

_________________________________

VAN DE WEERD SELECTEERT

_________________________________

Te koop: karakteristiek hotel in pittoresk dorpje (Zuid-Limburg)

hotel 5

Dit prachtige hotel is zeer centraal gelegen in het heuvelachtige landschap van Zuid-Limburg en beschikt over uniek ingerichte, sfeervolle hotelkamers, een suite, restaurant, terras, conferentiezaal, lounge, serre en een prachtige binnentuin. Alles in goed onderhouden staat.

De hotelkamers zijn voorzien van eigen badkamer met toilet, televisie, telefoon en föhn.

Er zijn diverse uitbreidingsmogelijkheden.

Het hotel heeft bovengemiddelde resultaten.

Financiële informatie
Vraagprijs onroerende zaken en bedrijfsexploitatie € 1.998.500,–.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit bedrijf neemt u contact op met Joey Hehamahua op 030-234 5080 of horeca@vdweerd.nl.

__________________________________

Te koop: Drink- en eeterij De Boengerd in Amersfoort

DSC06699

Dit sfeervolle, toegankelijke en klassiek ingerichte nieuwbouwpand beschikt over een restaurantgedeelte met circa 70 zitplaatsen (binnen), een grote bar met circa 10 zitplaatsen, professionele keuken, spoelkeuken, ruime toiletgroep, diverse opslagruimten en twee luxe appartementen op de eerste en tweede verdieping (verhuurd).  Het restaurant is kindvriendelijk.

Bij mooi weer is het heerlijk genieten op het schitterende terras met circa 120 zitplaatsen. Heaters en windschermen zijn aanwezig.

Appartementen:
Op de eerste en tweede verdieping van het pand bevinden zich twee luxe appartementen (ieder circa 120 m²) met eigen entree. De appartementen zijn momenteel verhuurd. Mogelijk komt er één appartement op korte termijn vrij.

Ligging:
Dit vrijstaande Grand Café is gelegen in groeistad Amersfoort (vinexwijk Vathorst) op een goed bereikbare locatie nabij de Rijksweg A1, afslag Amersfoort Noord, Vathorst. De Boengerd is als horecabedrijf goed zichtbaar, herkenbaar en bereikbaar en heeft ruim voldoende parkeergelegenheid in de directe omgeving (vrij parkeren).

Uitermate geschikt voor een ondernemersechtpaar of horecaduo.

Financiële informatie:
Vraagprijs bedrijfsexploitatie € 170.000,–

Huurprijs horeca € 53.000,– per jaar, excl. BTW

Totale huurprijs ( € 73.000,– per jaar, excl. BTW (waarvan € 20.000,– onderverhuur appartementen).

Meer informatie:
Voor meer informatie over dit bedrijf neemt u contact op met Joey Hehamahua op 030-234 5080 of horeca@vdweerd.nl.

__________________________________

Lunchroom Effen Lunch & Zo te Veenendaal

P1140411

Lunchroom Effen Lunch & Zo is een restaurant gelegen in de winkelstraat van Veenendaal. Het winkelend publiek kan hier terecht voor een kopje koffie en diverse lunchgerechten. Daarnaast heeft het restaurant tot een uur of zes een kleine dinerkaart. Op de verdieping van het restaurant is een aparte ruimte aanwezig die kan worden afgehuurd voor bijvoorbeeld een borrel of een high-tea.

In het voorjaar van dit jaar heeft de laatste renovatie plaatsgevonden. Het bedrijf is mede door het gezellige, moderne interieur voor veel mensen een bekende ontmoetingsplaats. Het splinternieuwe terras en de locatie maken het een gewild bedrijf bij het winkelend publiek.

Ligging:
‘Effen Lunch & Zo’ is gelegen in het centrum van Veenendaal, gevestigd tussen twee winkelpanden. Al sinds vele jaren is op deze locatie een horecabedrijf gevestigd. Het bedrijf is door haar ligging in een drukke winkelstraat goed zichtbaar en herkenbaar.

Financiële informatie:
Bedrijfsexploitatie      €       75.000,00
Huur                           €         2.843,11                  per maand

Meer informatie?
Voor meer informatie over dit bedrijf neemt u contact op met Joey Hehamahua via 030-2345080 of horeca@vdweerd.nl

__________________________________

VAN DE WEERD BEDANKT

__________________________________

Fleur van den Berg heeft ons kantoor verlaten. Fleur richtte zich met name op het bemiddelen en adviseren bij aan- en verkoop van horecabedrijven in Noord- en Zuid Nederland. Wij wensen Fleur heel veel succes met haar nieuwe baan.

__________________________________

NIEUWS

______________________________

Alcoholbranche maakt spelregels voor social media

De alcoholbranche heeft voor zichzelf regels opgesteld over wat wel en niet mag op marketinggebied in social media. Deze regels staan in de vernieuwde Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken.

Deze code is eind vorige week gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van Stiva, de stichting verantwoord alcoholgebruik. Ook op gebied van minderjarigen, sport en werk is de code strenger geworden.

Uniek
Peter de Wolf, directeur van Stiva: ‘We zijn de eerste branche die op dit punt inhoudelijke spelregels heeft gemaakt over wat wel en niet mag’.

Het nieuwe artikel over digitale marketing en social media als twitter, facebook en hyves, bevat extra voorwaarden waaraan reclame-uitingen in de vorm van digitale marketing moeten voldoen. Zo is het niet toegestaan dat content wordt ontvangen door personen die jonger zijn dan 18 jaar.

Ontvanger mag weigeren
Een ander eis is dat een persoon die benaderd wordt door een adverteerder de mogelijkheid moet hebben op enige wijze zijn of haar toestemming te kunnen geven of onthouden om content te ontvangen. In de Code wordt toegelicht wat dit betekent voor de verschillende vormen van digitale marketing.

De Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken treedt in de loop van oktober 2011 in werking, na goedkeuring door de Stichting Reclame Code.

(Bron: MissetHoreca)