Horecatern 15 juli 2011

Alstublieft: alweer een kersverse Van de Weerd Horecatern! De Nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche.

Veel leesplezier! 

 bas_vanhijfte

Bas Vanhijfte
   algemeen directeur

VAN DE WEERD SELECTEERT 


Ruime casco horecaruimte te Tilburg

2011-04-12 (17)

Casco horecaruimte (270 m²) gelegen onder Euroscoop; één van de grootste bioscopen van Nederland (500.000 bezoekers in 2010). Het complex ligt in het gebied Stappegoor, aan de zuidkant van Tilburg. Stappengoor combineert uitgaan, sport, wonen en onderwijs. Hoewel het gebied nog in ontwikkeling is, herbergt het al diverse horecagelegenheden, een groot sportcomplex, een ijsbaan, een R.O.C. en Fontys Hogeschool.

Voor de juiste ondernemer de ideale omgeving voor het starten van een horecabedrijf.

Financiële informatie
Huurprijs: € 40.500 per jaar exclusief BTW

Voor meer informatie neemt u contact op met Fleur van den Berg via telefoonnummer 030-2345080.

Prachtig gelegen horecabedrijf te Lopikerkapel

paviljoen_klein_scheveningen_www_aandelek_nl_3_447x338


Paviljoen Klein Scheveningen is een veelzijdig bedrijf dat bestaat uit een restaurant, zaal, terras en groot erf. Naast het à la carte restaurant, wordt het bedrijf ook veel afgehuurd voor feesten, borrels en bedrijfsuitjes. Gedurende de zomermaanden doet het omringende erf dienst als ligweide en strand. Door de prachtige ligging aan de Lek zoeken vele inwoners vanuit de wijde omgeving hier zomers verkoeling. Behalve de mogelijkheid om in het restaurant of op het (gedeeltelijk overdekte) terras te eten, heeft het Paviljoen in de zomermaanden ook een afhaalcorner.

Financiële informatie
Bedrijfsexploitatie: € 150.000,–
Huurprijs: € 24.000,– per jaar exclusief BTW

Voor meer informatie neemt u contact op met Fleur van den Berg via telefoonnummer 030-2345080.

 

Wegrestaurant aan autosnelweg in Noord-Limburg

IMG_6783

  
Dit object ligt direct aan de autosnelweg, is goed bereikbaar en beschikt over ruime parkeergelegenheid. Het wegrestaurant is uitermate geschikt voor passanten, zakelijke gasten en truckers op doorreis. Het object herbergt een shop, bar/restaurant, toiletgroep, zaal, diverse kantoorruimten, douchefaciliteiten en opslagruimten. Het eigendom is belast met erfpacht. Hiervoor betalen de huidige eigenaren € 3.716,– per jaar.

Financiële informatie
Vraagprijs registergoed en bedrijfsexploitatie € 895.000,–
Huur registergoed is mogelijk voor € 53.000,– per jaar exclusief BTW

Voor meer informatie neemt u contact op met Joey Hehamahua of Fleur van den Berg via 030-2345080. 

NIEUWS’s Werelds eerste 0-sterrenhotel

’s Werelds eerste 0-sterrenhotel heeft zijn deuren geopend in het stadje Sevelen in Zwitserland. Er zijn geen afzonderlijke kamers en ook de badkamers worden gedeeld. Het interieur is vooral bekleed met kabelgoten en luchtverversingskanalen aan het plafond. 

‘Als je dat soort omstandigheden té Spartaans vindt, voor een prijs van nog geen €7 per nacht is het altijd een stuk beter dan slapen onder de brug’, schrijft de website WaarMaarRaar.nl terecht. ‘In een land met zo’n hoge levensstandaard is dit oord een echte openbaring, dus het hotel is de komende maanden al volgeboekt.’

Aandacht enorm
‘Het 0-sterrenhotel kan 54 gasten herbergen. Het enige zicht op de buitenwereld komt van de beeldschermen in de ‘lobby’ en slechts een zeldzame enkeling zal van een warme douche kunnen genieten. Onder zulke omstandigheden is de aandacht natuurlijk enorm.’

Ondergrondse atoombunker
Het hotel is een initiatief van Frank en Patrick Riklin, die een locatie zochten voor muzikanten die op een lokale gelegenheid op zouden treden. In Sevelen was echter geen plaats voor een nieuw hotel. Toen besloten ze bij een ondergrondse atoombunker te gaan kijken.

Uitdaging
Juist omdat ze te horen kregen dat daar niemand zou willen verblijven, besloten de broers de uitdaging aan te gaan. ‘Ze begonnen plannen te bedenken om dat blok beton toch nuttig te gaan gebruiken. Er was maar één eis van het Zwitserse leger: er mochten geen muren verwijderd worden’.

Oude staat
Het moest mogelijk blijven om de bunker binnen 24 uur in de oude staat te herstellen, mocht Zwitserland onverhoopt aangevallen worden. Zo kwamen ze op het idee van een 0-sterrenhotel, ‘zodat ze geen beperkingen zouden voelen in wat ze de klanten aanboden.’

(Bron: MissetHoreca.nl)