Horecatern 16 maart 2011

Alstublieft: alweer de vierde Van de Weerd Horecatern 2011! De Nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. Ook leest u het laatste nieuws over Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij.

Veel leesplezier!

 BasVanhijfte2007aangepast2
Bas Vanhijfte
Algemeen directeur   


VAN DE WEERD SELECTEERT 


 Restaurant op A1 locatie in het centrum van Amsterdam

Binnenkort beschikbaar:

Prachtig restaurant, gehuisvest in een monumentaal pand in het centrum van Amsterdam. Het restaurant is ongeveer 210 m2 groot: circa130 m2 op de begane grond en 80 m2 op de entresol. Het beschikt over een keuken, toiletgroep, opslagruimte en een gezellig terras.

Financiële informatie:
Vraagprijs exploitatie nader overeen te komen.
Huurprijs € 85.200,– per jaar

Voor meer informatie:
Joey Hehamahua

Horecaruimte te Utrecht 

Het unieke restaurant is gelegen in het centrum van Utrecht, gevestigd aan de Oudegracht. Het bedrijf beschikt over circa 700 m2 vloeroppervlak en biedt plaats aan ruim 300 gasten, verdeeld over de begane grond, de werfkelder en het terras.

Het bedrijf biedt een scala aan mogelijkheden voor een gedreven ondernemer.
 
Financiële informatie:
Huurprijs (per jaar)                       € 100.000,– excl. BTW
Bedrijfsexploitatie                         €   75.000,–

Voor meer informatie:
Fleur van den Berg


VAN DE WEERD FELICITEERT


Hotel Vennendal na 65 jaar overgenomen

Vanaf 1 april 2011 opereert Landgoedhotel Vennendal te Nunspeet onder de vlag van Sandton Hotels. De familie Jung, die sinds 1946 het viersterrenhotel exploiteerde, overhandigt de sleutel van de exploitatie aan de hotelgroep. Vennendal is perfect gelegen aan de rand van Nunspeet, vlakbij de A28. Een mooie aanvulling op het portfolio van Sandton, met negentien hotels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland!

Bas Vanhijfte begeleidde met succes de verkoop van het landgoedhotel. Koper en verkoper zijn op een prettige wijze tot overeenstemming gekomen over de overname van het bedrijf. Van de Weerd Horecamakelaardij wenst beiden veel succes in de toekomst.   


 NIEUWS


Amsterdamse hotels hanteren hoogste parkeertarieven

Uit het onderzoek van LookingforBooking.com blijkt dat in Amsterdam 52 van de 332 hotels over een eigen parkeerplaats beschikt. Bij 45 hiervan moet de gast betalen. Het gemiddelde parkeertarief van deze Amsterdamse hotels met een eigen parkeergelegenheid bedraagt € 29,19 euro per nacht.

Den Haag staat met €17,31 euro ver achter op de tweede plaats in de top 5 van steden met de hoogste gemiddelde parkeertarieven voor hotels. Gevolgd door Maastricht (€ 16,94 euro), Schiphol (€ 16,77 euro) en Rotterdam (€ 13,85 euro).

InterContiental Amstel Amsterdam is met € 65,– euro per voertuig per nacht het duurste hotel in Amsterdam. Gevolgd door Hotel de l’Europe (€ 57,50 euro). Het Renaissance Amsterdam Hotel, Sofitel Amsterdam The Grand en Radisson Blu Hotel City Centre vragen € 50,– euro. Het relatief onbekende Warwick Park Hotel brengt € 49,– euro in rekening en NH Barbizon Palace € 47,50 euro.

Mede-eigenaar van LookingforBooking.com, Gerlof Bos, stelt dat het verstrekken van parkeertarieven van hotels belangrijk is voor zoekende en boekende consumenten. ‘Het kan namelijk in de oriëntatiefase van belang zijn om voor een bepaald hotel te kiezen. Gasten worden dan niet meer verrast wanneer ze voor de slagboom staan’, aldus Bos.

LookingforBooking.com is een hotelprijzenzoekmachine met tarieven van ruim 37 boekingssites zoals Booking.com, Hotels.nl en van grote ketens als BestWestern.com, Hilton.com en Bastiohotels.nl. Op de site kunnen alle 2.320 hotels in Nederland en meer dan 31.000 hotels in Europa met elkaar worden vergeleken. De site is in de zomer van 2009 gestart en maakt onderdeel uit van de vergelijkingssites van internetondernemer Ben Woldring. (bron: Misset Horeca)