Horecatern 19 augustus 2011

Beste Horecaternlezers, 

Hieronder leest u onze gloednieuwe Horecatern boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. En, waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij leest!

Hartelijke groet!

bas_vanhijfte

Bas Vanhijfte
algemeen directeur
                                                                      

VAN DE WEERD SELECTEERT

Zeer interessant te ontwikkelen project te Haarlemvoorkant
Dit project is prachtig gelegen aan het Spaarne, aan de Harmenjansweg 95, de voormalige Drijfriemenfabriek (monumentaal industrieel erfgoed van de gemeente). Het vervallen pand wordt gerestaureerd tot een toonaangevend nader in te vullen- recreatief multifunctioneel horecabedrijf.

 

Bedrijfsruimte
De indeling kan nader bepaald worden door huurder. In het onderstaande wordt een overzicht gegeven van de beschikbare vierkante meters en verschillende vertrekken. Voor een compleet overzicht wordt verwezen naar de brochure. Hiervoor kunt u contact opnemen met de horecamakelaar.  

Begane grond
– Spaarne (411 m²)
– Boardwalk (onbekend)
– Stadsstrand (onbekend)
– Verkoopruimte 1 (135m²)
– Verkoopruimte 2 (142 m²)
– PP (81 m²)
– Fietsenstalling (87 m²)

Eerste verdieping
– Verkoopruimte voor (135 m²)
– Verkoopruimte achter (59 m²)

Tweede verdieping
– Verkoop ruimte (142 m²)
– Verkoopruimte voor (24 m²)

Derde verdieping
– Verkoopruimte (9 m²)
– Dienstruimte (35 m²)
 
Huurovereenkomst
Afhankelijk van het door exploitant in te vullen project zal exploitant/huurder een huurovereenkomst aangaan met Stadsherstel voor een periode van minimaal 10 jaar met 5 tot 10 optiejaren. Het pand wordt volledig gerestaureerd door de N.V. Stadsherstel en bij oplevering voldoet het aan de door de exploitant/huurder gewenste eisen.

Profiel
Voor onze opdrachtgever -Stadsherstel- zijn wij op  zoek naar een exploitant/huurder met aantoonbare ervaring in de horeca sector. Idealiter iemand die zijn sporen hierin reeds heeft verdiend. Bent u geïnteresseerd? Schrijf u dan in voor dit prachtige project!    

Inschrijven
U heeft interesse! Dien uw plan in bij de makelaar en hij zal – in overleg met opdrachtgever – het plan beoordelen en u eventueel uitnodigen om het concept te presenteren. Degene met het beste plan wordt het project gegund. 

Ligging
Tussen Prinsenbrug en Spoorbrug aan het Spaarne, in Haarlem.

Bereikbaarheid
Zowel met de auto als met de fiets en het openbaar vervoer zeer goed te bereiken.
Parkeermogelijkheden
Diverse parkeerplaatsen op het terrein en in de nabije omgeving.

Financiële informatie
Huurprijs en overige voorwaarden in nader overleg. Geïnteresseerde kandidaten moeten bij hun plannen een huurvoorstel doen.
Voor meer informatie neemt u contact op met Joey Hehamahua via telefoonnummer 030-2345080.
                                                                      

Multifunctioneel horecabedrijf

 koffie1

Landelijk gelegen multifunctioneel horecabedrijf aan de rand van de Veluwe, bestaande uit een café, cafetaria, ruim terras een grote zaal en een kleine zaal. Aan de achterzijde van het pand bevindt zich een grote speeltuin en een midgetgolfbaan. Er is circa 250 m² verkoopvloeroppervlakte aanwezig.
Indeling:
– een café met 40 zitplaatsen, waaronder 30 krukken
– een cafetaria met plaats voor 28 gasten
– een zaal voor 120-200 personen
– een zaal voor 60-90 personen
– een keuken
– twee toiletgroepen
– opslagruimte

Tevens is er woonruimte aanwezig. Er is een kleine en eenvoudige inpandige woon/kantoorruimte aanwezig. Niet bedoeld voor permanente bewoning. De woning bestaat uit een woonkamer/ kantoor, twee slaapkamers en een douche/toilet ruimte.
Locatie met mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een (pannenkoeken) restaurant. Parkeergelegenheid op eigen terrein.

Financiële informatie:
Bedrijfsexploitatie   € 140.000,–
Onroerende zaak   € 535.000,– k.k.

Voor meer informatie neemt u contact op met Fleur van den Berg via telefoonnummer 030-2345080.
                                                                      

VAN DE WEERD INFORMEERT

Nu geopend in het centrum van Utrecht:
Restaurant Keuken & Deli

keuken deli1keuken deli2

Vlak bij het Ledig Erf, aan de monumentale Oosterkade is een nieuw en uniek restaurant gevestigd: Keuken & Deli. (Deli staat voor delicatessenzaak)

De locatie waar geweldige ingrediënten en dranken in een volledige open keuken worden bereid en geserveerd. Je eet dus midden in de keuken! Geniet ervan in het restaurant,
laat het inpakken en neem al het lekkers mee naar huis of laat je gasten meegenieten bij (onverwachts) bezoek.

Ambachtelijke, pure gerechten, geleverd door de beste en waar mogelijk vooral biologische bedrijven uit de omgeving o.a. Driessen food, Brood van Menno en Brand Bier.

Voor meer informatie: www.keuken-deli.nl
                                                                        

 

NIEUWS

Omroep Max start televisiezoektocht Beste Bed and Breakfast

Bookingwebsite bedandbreakfastboeken.nl is op zoek naar kandidaten voor een nieuw televisieprogramma over de beste Bed and Breakfast-locaties. Omroep Max gaat deze verkiezing op touw zetten.
In het tv-programma van Max strijden er iedere week drie B&B’s tegen elkaar om de titel Beste Bed&Breakfast van de week. De jury in deze competitie zijn de B&B-eigenaren zelf. Alle B&B eigenaren zullen namelijk te gast zijn in elkaars logiesbedrijf.

Eigen jury
Aan het eind van het bezoek -wat bestaat uit een overnachting, een uitje dat door het betreffende B&B wordt aanbevolen en het ontbijt- mogen de koppels zelf bepalen welk bedrag zij het bezoek waard vonden. De eigenaren die het meeste geld hebben verdiend boven op de werkelijke prijs, mag de titel ‘Beste Bed & Breakfast van de Week’ dragen.

Bedandbreakfastboeken.nl en Omroep Max hopen dat dit programma kijkers zal aanmoedigen om een bezoek aan kleine B&B’s te brengen.

Rink de Vries, oprichter van de betrokken website draagt het televisieprogramma een warm hart toe. ‘Het is een prachtige kans om het fenomeen Bed and Breakfast nóg meer op de kaart te zetten’.
Ondernemers die willen deelnemen kunnen hun contactgegevens plus een motivatie mailen naar info@bedandbreakfastboeken.nl. Opgave bij voorkeur voor 10 september 2011.
(Bron: MissetHoreca)