Horecatern 19 November 2010

Alstublieft: alweer een kersverse Van de Weerd Horecatern! De Nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. Ook leest u het laatste nieuws over Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij.

Veel leesplezier!

 BasVanhijfte2007aangepast2
Bas Vanhijfte
algemeen directeur   


EXECUTORIALE VERKOOP ex art. 3:268 BW

Op 16 december 14:00 uur


In opdracht van de ABN AMRO bank te Amsterdam kondigen wij hiermee de veiling aan van het  vrijstaande object , gelegen in Scharmer, nabij de stad Groningen, aan de doorgaande weg tussen Harkstede en Kolham.    

Hoofdweg 68 te Scharmer

Hoofdweg 68 te Scharmer, bestaande uit:
–  Een horecagedeelte met plaats voor 350 personen
–  Keuken / spoelkeuken
–  Diverse opslagruimten
–  Toiletgroep
–  Kelder
–  Terras met plaats voor 60 personen
–  Inpandige bedrijfswoning
–  Op eigen terrein 40 parkeerplaatsen aanwezig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer   S. Bouma 030 2345080. Hij beschikt over een uitgebreide brochure.

scharmer 2


VAN DE WEERD SELECTEERT 


  Opvallend vrijstaand horecabedrijf in centrum Amsterdam

Dit bijzondere horecabedrijf is gevestigd in een opvallend pand aan de zuidwestzijde van het centrum van Amsterdam. Het bedrijf bestaat uit een restaurant op de begane grond en de eerste verdieping (circa 150 pax), lounge (40 pax), private dining (circa 12 pax), open keuken, toiletgroep, kantoorruimte, diverse opslagruimten en een tweetal terrassen aan het water met een prachtig uitzicht (circa 130 pax).

Financiële informatie:
Vraagprijs bedrijfsexploitatie € 200.000,–
Huurprijs per jaar € 136.000,–
Voor meer informatie:
Joey Hehamahua


NIEUWS


Happy Meal verboden in San Francisco

San Francisco heeft een wet aangenomen die het uitdelen van speelgoed bij ongezond eten verbiedt. Door de nieuwe wetgeving wordt ook de Happy Meal van McDonald’s verboden.

De nieuwe wetgeving gaat in op 1 december. San Francisco wordt daarmee de eerste grote Amerikaanse stad die dergelijke wetgeving invoert. Speelgoed mag in de toekomst pas bij eten worden uitgedeeld wanneer de maaltijd minder dan zeshonderd calorieën bevat en tevens (deels) bestaat uit fruit en groente. Ook mag er alleen drinken bij geserveerd worden dat niet voor een groot deel bestaat uit suiker of vet.

Reactie McDonald’s:
“We zijn extreem teleurgesteld met het besluit”, laat Danya Proud van McDonald’s weten. “Dit is niet wat onze klanten willen en het is niet waar ze om gevraagd hebben. Het krijgen van speelgoed bij een kindermaaltijd is gewoon een deel van het plezier van met het gezin eten bij McDonald’s.”

De stad vindt het echter niet gepast om speelgoed uit te delen bij ongezond voedsel en wijst erop dat de wetgeving ook geldt voor andere restaurants. (Bron; Horeca Noord)

Trend van de eeuw: wellbeingwellbeing

 

Als het economisch wat minder gaat, onrust en onzekerheid ontstaat in de markt, vluchten mensen voor de boze, bange buitenwereld. Ze richten hun aandacht meer op hun omgeving en hun eigen welbevinden. Dat zoeken ze niet in materiële dingen, maar meer in immateriële zaken. Ze gaan dan liever naar een spa dan dat ze het zoveelste paar schoenen kopen.

In steeds meer producten is wellbeing terug te vinden. Wellbeing is méér dan wellness. Wellness is een onderdeel van wellbeing, dat gaat over lichaam en geest. Wellbeing gaat ook over mooie producten, stoffen, geuren, kleuren, de aanraking. De trend is begonnen in hotels met aandacht voor zachte bedden, exclusieve zeepjes en veel sfeerverlichting. Het gaat ook over keuze. Kregen we vroeger brood met boter in een restaurant, nu zijn het drie soorten brood, drie soorten olie en drie soorten boter. Horecabedrijven die aandacht besteden aan het welbevinden van de gast zullen scoren! (Bron: Horeca trends.nl)