Horecatern 20 januari 2011

Alstublieft: alweer een kersverse Van de Weerd Horecatern! De Nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. Ook leest u het laatste nieuws over Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij.

Veel leesplezier!

 BasVanhijfte2007aangepast2
Bas Vanhijfte
algemeen directeur   


VAN DE WEERD SELECTEERT 


Raadhuis De Hoogklimmer te Denekamp

 foto

Prachtig karakteristiek horecapand aan een gezellig plein in hartje Denekamp (Twente, Overijssel).

Het voormalige raadhuis is geschikt gemaakt voor horeca en bestaat uit een grand café met wintertuin, bedrijfskeuken, verschillende zalen, kelder, zolder en terras.

Het pand kan, in overleg, door de nieuwe huurder worden ingericht. In groeihuur is bespreekbaar.

Financiële informatie
Huurprijs               € 65.000,– excl. BTW
Roerende zaken   € In overleg 
  
Voor meer informatie:
Symen Bouma

 

Hotel Buxus/Restaurant Le Boumerang te Gasselte
  

 

Vooraanzicht Restaurant

 Hotel Buxus/Restaurant Le Boumerang is een gezellig en gastvrij hotel-restaurant gelegen in het centrum van het mooie Drentse dorp Gasselte. Het hotel bestaat uit vijftien 2-persoonskamers, die voorzien zijn van alle gemakken. Het restaurant biedt plaats aan 80 gasten en het terras heeft 30 zitplaatsen. Ook bevat het object een sauna, zwembad en een tweetal schuurtjes.

Financiële informatie:
Vraagprijs onroerende zaak  € 620.000,–
Vraagprijs bedrijfsexploitatie € 129.000,–

Voor meer informatie:
Symen Bouma


VAN DE WEERD FELICITEERT


“Kom by Us” te Lemmer

De heer en mevrouw Dongelmans uit Alphen aan den Rijn hebben hun intrek genomen in Cafetaria ‘AnyTyme Kom by Us’ in watersportplaats Lemmer. In verband met stadsontwikkelingen in hun voormalige woonplaats, waar zij ook een horecabedrijf runden, zijn zij in 2010 door de gemeente uitgekocht. Wij wensen de familie Dongelmans veel succes met hun aankoop in Lemmer. Van de Weerd horecamakelaardij trad op voor de verkopers, de heer en mevrouw Muurling. Wij wensen hun alle goeds voor de toekomst!


 NIEUWS


Donner komt met sluitend energielabel

BINNENLAND

Het kabinet komt met een sluitend systeem waardoor woningkopers en woninghuurders ervan op aan kunnen dat hun nieuwe woning beschikt over het verplichte energielabel zodat zij zonodig energiebesparende maatregelen kunnen nemen. Voor de koopmarkt geldt dat bij een woning zonder label geen eigendomsoverdracht kan plaatsvinden. Huurders zijn bij een nieuw huurcontract een deel van de huur niet verschuldigd zolang de verhuurder de woning niet heeft gelabeld.
Dat schrijft minister Donner van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer.

Bedrijfspanden en kantoren
De maatregelen gelden ook voor bedrijfspanden en kantoren. In advertenties voor deze gebouwen moet bovendien de klasse op het energielabel worden vermeld als er eerder al een label is verstrekt. Eigenaren en beheerders van overheidsgebouwen met een publieksfunctie moeten het energielabel zichtbaar bevestigen anders volgt er een dwangsom. In andere gebouwen waar veel publiek komt, zoals winkels, moet uiterlijk vanaf 1 januari 2013 het energielabel zichtbaar zijn als er eerder door de aankoop of huur van het pand al een energielabel was toegekend.

Besparing energiekosten
Het verplichte energielabel dat in 2008 werd ingevoerd, geeft woningbezitters en huurders niet alleen inzicht in de energiezuinigheid van hun woning maar ook advies over energiebesparende maatregelen. Investeren in een zuinige woning betaalt zich dan dubbel en dwars uit: het huis vermeerdert in waarde en de energiekosten dalen. Eind vorig jaar was een kwart van de woningvoorraad voorzien van een label. Het leeuwendeel van de gelabelde panden is een huurhuis. In 4 procent ging het om een koopwoning.

De minister wil het sluitende systeem uiterlijk op 1 januari 2013 in laten gaan.
Het kabinet bereidt een wijziging op de Kadasterwet voor zodat er bij verkoop zonder energielabel geen inschrijving volgt. De woning kan dan niet worden overdragen. Voor huurwoningen die niet vallen onder het puntensysteem van het Woning waarderingsstelsel (WWS) wordt het Burgerlijk Wetboek aangepast. Een huurder hoeft bij een nieuw contract een deel van de huur niet te betalen zolang het label ontbreekt. Voor woningen die wel onder het WWS worden aangeboden, ligt er al een wetsvoorstel dat de maximale huurprijs koppelt aan de prestatie op het label.
(bron: Vastgoedmarkt)

Horecaondernemers met meer vertrouwen jaar in

AMSTERDAM – Horecaondernemers kijken met iets meer vertrouwen naar wat het jaar zal brengen dan aan het begin van 2009 het geval was. Veel ondernemers in de sector denken dat ze door te innoveren de resultaten kunnen verbeteren.

Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek onder 1900 horecaondernemers dat is gehouden in aanloop naar de Horecava. Het onderzoek werd twee jaar geleden ook gehouden.

Van de ondernemers geeft 60 procent aan dit jaar veel of zelfs zeer veel vertrouwen te hebben in de resultaten van het eigen bedrijf in 2011, tegen 53 procent in 2009. 40 procent van de ondernemers denkt dat de resultaten dankzij innovaties kunnen worden opgekrikt, de helft denkt dat dit misschien het geval is.

Vernieuwingen
Twee jaar geleden meende nog 27 procent met zekerheid dat vernieuwingen tot betere resultaten leiden. De meeste horecabazen denken dan aan een nieuw interieur of een andere aankleding van de zaak, 36 procent denkt dat ander eten en drinken meer oplevert en net iets minder dan een derde meent dat de dienstverlening het verschil kan maken.