Horecatern 21 juni 2013

Beste Horecaternlezers, Alstublieft! Een nieuwe Horecatern met weer een aantal interessante horecaobjecten. Zit er iets bij van uw gading? Neem dan contact op! Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl

Hartelijke groet!

Horecatern

Bas Vanhijfte
algemeen directeur

_________________________________

Vergeet u niet onze app te downloaden?

app. 

_________________________________

VAN DE WEERD INNOVEERT

_________________________________

a

Vanaf vandaag bent u 24/7 welkom op ons kantoor:

http://goo.gl/maps/H7etP

_________________________________

VAN DE WEERD SELECTEERT

_________________________________

Aanbieding: Me Schoonmoeder in Maarssen. Nu voor een vaste prijs van € 30.000!

 DSC09709

Algemene informatie
Een bijzonder en keurig onderhouden café, gevestigd aan de Breedstraat in het historische centrum van Maarssen.

Bedrijfsinformatie
Dit gemoedelijke café beschikt over een gezellige bar op de begane grond. Op de eerste verdieping is een tweede cafégedeelte, toiletten en een rokersruimte. Verder is er ook een kleine kelder en een terras aanwezig.

Voor de snelle beslisser bieden wij dit object aan voor een vaste prijs. Het betreft een zeer net café. De exploitatie is zonder investeringen eenvoudig voort te zetten.   De (bedrijfs)woning is verhuurd en heeft een zelfstandig entree.

Bereikbaarheid
Het café is prima per fiets, te voet of met de auto te bereiken. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving van het pand.

Financiële informatie
Bedrijfsexploitatie   €  30.000,–
Huurprijs o.z. (horeca)   €  17.800,– per jaar, excl. BTW
Huurprijs (bedrijfs)woning       €    5.865,– per jaar, BTW n.v.t.

Meer informatie
Uitgebreid en volledig verkoopmemorandum ontvangen? Of een bezichtiging inplannen? Neem dan contact op met Joey Hehamahua: 030-2345080 of per e-mail: horeca@vdweerd.nl.

_________________________________

In prijs verlaagd!! Lunchroom Mieters Eten & Drinken in Renkum

IMG_0926

Algemene informatie
Deze gezellige lunchroom is gelegen aan het centrale winkelplein van Renkum, op een absolute A1 locatie. Het prachtige hoekpand is niet te missen door het winkelend publiek en de toeristen die het dorp bezoeken.

Bedrijfsinformatie
De lunchroom bestaat uit een restaurantgedeelte met bar, toiletgroep, keuken en opslagruimte. Mieters Eten & Drinken is tijdens winkeltijden geopend en serveert heerlijke maaltijden. Ook verzorgen ze catering en/of buffetten voor feesten en partijen op locatie, voor maximaal 80 personen. Binnen biedt de lunchroom plaats aan 30 gasten. Het terras, waar het zomers heerlijk zitten is, beschikt over 70 zitplaatsen. Eventuele uitbreiding van de lunchroom is mogelijk tegen een meerprijs van de huur (het eerste huurjaar zal zijn tegen de huidige huurprijs).

Bereikbaarheid
De lunchroom is zeer goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. In de directe omgeving zijn voldoende parkeerplaatsen (tegen betaling).

Financiële informatie
Vraagprijs bedrijfsexploitatie   € 55.000,–
De huurprijs bedraagt per jaar  € 18.000,–per jaar, exclusief BTW)

Meer informatie?
Uitgebreid en volledig verkoopmemorandum ontvangen? Of een bezichtiging inplannen? Neem dan contact op met Stijn Timmermans: 030-2345080 of per e-mail: horeca@vdweerd.nl.

_________________________________

‘Grand Café/Brasserie/Restaurant en/of Hotelontwikkeling in een prachtig monumentaal pand in centrum Utrecht (ca. 1.300 m²)’

Impressies Wijde Begijne_Page_2

Algemene informatie
Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een ervaren (Utrechtse) horeca-ondernemer met hoog ambitieniveau voor de invulling van dit majestueuze monumentale pand. De ondernemer is vrij om naar eigen inzicht een horecaconcept te ontwikkelen en het object – in principe – naar eigen ideeën en wensen in te richten.

Het 17de eeuwse pand is gelegen aan de Wijde Begijnestraat 1-3 in het centrum van Utrecht, op ca. 2 minuten lopen van het sfeervolle en altijd drukke Neude. De Wijde Begijnestraat loopt vanaf de Voorstraat tot de Van Asch van Wijckskade. De Breedstraat is één van de zijstraten.

Bedrijfsinformatie
Het object is van buiten gerestaureerd en wordt casco+ opgeleverd. Bij de oplevering houdt de ontwikkelaar zoveel mogelijk monumentale onderdelen in tact. Dit unieke gebouw biedt ruimte voor ca. 24 hotelkamers, een restaurant/brasserie, Grand Café, keuken, toiletgroep, diverse opslagruimten, lobby en een prachtig terras.

De verhuurder moet groots verbouwen om het pand ‘horecaklaar’ te kunnen afleveren. Aan de voor- en zijkant staat een groot terras gepland dat direct vanaf de Voorstraat zichtbaar is.

De locatie leent zich er perfect voor om dé ‘hotspot’ van Utrecht te worden. Door de fantastische uitstraling van het eeuwenoude pand en de uiteenlopende mogelijkheden die het biedt, zou dit wel eens de nieuwe parel van de Utrechtse horeca kunnen worden.

Specificaties en mogelijkheden • Grand café / brasserie / restaurant op de begane grond • Eventueel hotelkamers op de begane grond • Monumentale en authentieke uitstraling • Fantastische binnentuin in het centrum van Utrecht • Hotel op de eerste, tweede en derde verdieping (ca. 24 kamers) • Groot terras • Luxe uitstraling

Datum van oplevering De oplevering staat gepland voor begin 2015.

Financiële informatie
De huurprijs voor het totale object bedraagt € 240.000,– per jaar, exclusief BTW.
Het pand wordt casco+ opgeleverd.

Vraag de makelaar naar de specificatie van het opleveringsniveau en de mogelijkheden.

Idealiter wordt het object aan één ondernemer verhuurd. Het is ook mogelijk om alleen het Grand Café of het hotelgedeelte te huren

Meer informatie
Voor een uitgebreid en volledig verkoopmemorandum of een bezichtiging neemt u telefonisch contact op met Joey Hehamahua op telefoonnummer 030-2345080. Per e-mail is hij te bereiken op: horeca@vdweerd.nl.

__________________________

NIEUWS

___________________________

‘Horeca stoort zich vreselijk aan smartphone’

Naamloos

Ruim driekwart van de horecaondernemers stoort zich vreselijk aan gasten die meer oog hebben voor hun smartphone dan voor elkaar. Dit blijkt uit de stelling van MissetHoreca.nl. Negentien procent stoort zich er niet aan en vijf procent stoort zich er wel aan, maar zegt er niets van uit angst dat gasten wegblijven.

76 Procent van de in totaal 222 ondernemers die reageerden op de stelling ‘Ik stoor me vreselijk aan gasten die meer oog hebben voor hun smartphone dan voor elkaar’ beantwoordt de stelling met ‘ja’. Negentien procent zegt op deze smartphone-stelling ‘nee’. En vijf procent kiest voor het antwoord: ‘Als ik er wat van zeg, blijven gasten weg.’

Iedereen kent wel zo’n situatie: in de kroeg, op het terras of uit eten en gasten zijn drukker met hun telefoon dan met tafelgenoten. Blijkbaar is het een doorn in het oog van veel ondernemers, zo blijkt uit de stelling van MissetHoreca.nl. Er iets van zeggen doet het merendeel niet.

(Bron: MissetHoreca)

__________________________________

‘Robots runnen restaurant’

robotos_restaurant_7

Een restaurant volledig gerund door robots: het bestaat in China en Japan. Niet alleen maken de achttien robots het hof in de bediening, ze staan ook achter het fornuis om de maaltijden te bereiden. Heeft dit de toekomst?

Hoe werken de robots in de praktijk? Als klanten door de deur naar binnen stappen, worden ze begroet door een robot die zijn rechterarm uitstrekt en zegt: ‘Aards persoon, goedendag, welkom in het Robotrestaurant’, uiteraard inclusief robotaccent. De bestelling wordt gedaan bij een ober van vlees en bloed, waarna de robots in de keuken gaan kokkerellen. Als de maaltijd eenmaal gaar en opgemaakt is, vertrekt een machinale collega met de bestelling het restaurant in.

De robots zijn allemaal uitgerust met sensoren die ze in staat stellen om zich vrij te bewegen, zonder daarbij tegen iets of iemand aan te stoten. Om het geheel af te maken verzorgt een zingende robot het entertainment in het restaurant.

Investering van 6 ton
Ingenieur Liu Hasheng investeerde ongeveer 5 miljoen yuan (630.000 euro) in het restaurant. De robots kostten per stuk tussen de 25.000 en 38.000 euro. Nu wil het geval dat het hier geen drie sterren restaurant betreft en de prijzen van de maaltijden variëren tussen de 4 en 8 euro. Heel snel zal de aanschafprijs dus niet terugverdiend worden, maar het restaurant mikt vooral op de aandacht die het van buitenaf krijgt dankzij de aanwezigheid van de robots.

De robots zijn tussen de 1,3 en 1,6 meter lang en hebben allemaal verschillende functies. Daarnaast beschikken ze over meer dan tien verschillende gezichtsuitdrukking en spreken ze eenvoudig Chinees. Ze worden aangestuurd door personeel in een computerruimte en zijn vijf uur achter elkaar inzetbaar – daarna moeten ze weer twee uur aan de oplader.

(Bron: De ondernemer)

__________________________________

‘’Bas Vanhijfte over beleggen in Fletcher hotels (RTL Businessclass)’’

Op 19 april sprak Van de Weerd Horecamakelaardij met Harry Mens over de markt van hotelvastgoed in het algemeen en over lucratief beleggen in verhuurde Fletcher hotels.

Bas Vanhijfte bespreekt in de aflevering de mogelijkheden van succesvol beleggen met goed rendement in Nederlandse hotels. Hoe hebben Nederlandse hotels tot nu toe de crisis doorstaan en wat zijn de voor- en nadelen van beleggen in hotels? Wat zijn de vooruitzichten en wat kan een belegger verwachten bij Fletcher Hotels?

Voor wie het gemist heeft, hieronder de link naar het fragment uit Business Class:

http://www.business-class.nl/nl/uitzendingen/video/q/onderwerp/van_de_weerd_horecamakelaardij