Horecatern 21 oktober 2011

Beste Horecaternlezers,

Hieronder leest u onze gloednieuwe Horecatern boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. En, waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij leest!

Hartelijke groet!

bas_vanhijfte

Bas Vanhijfte
algemeen directeur

 

_________________________________

VAN DE WEERD SELECTEERT

_________________________________

  Lunchroom / Take away / winkelruimte centrum Utrecht DSC00195

Schitterend gelegen aan de Oude Gracht 212, nabij ’t Wed in Utrecht. Deze  sfeervolle horecaruimte beschikt over ca. 20m² verkoopruimte, een aparte toilet en een gezamenlijk te gebruiken kelder (opslag). 

Eventueel is de kelder, gelegen aan de Gracht, ook te huur (ca. 30m²).

Financiële informatie
Vraagprijs inventaris € 45.000,–
Huurprijs  € 872,– per maand (BTW niet van toepassing)

Meer informatie
Voor meer informatie over dit bedrijf neemt u contact op met Joey Hehamahua op 030-234 5080 of horeca@vdweerd.nl.

_________________________________

Ca. 300 m²  horecabedrijfsruimte

VoorkantNB.JPG

Gelegen op een toplocatie (A1) in de binnenstad, op het horecaplein van Tiel, met een groot en zonnig terras (wintertuin toegestaan). Het betreft een karakteristiek horecabedrijf in een nieuwbouwpand, welke zeer centraal is gelegen.

Entree in het midden van de zaak: links en rechts een restaurantruimte met openslaande deuren naar het terras. Verder is het restaurant voorzien van een bar, gescheiden dames- en heren toiletgroep, diverse voorraadruimten, open keuken, spoelkeuken en een klein kantoor.

Het pand beschikt over 247 m²  v.v.o. restaurantruimte, met 43 m² v.v.o. keukenruimte. Diverse opslagruimte aanwezig.

Bereikbaarheid
Dit object is als horecabedrijf goed zichtbaar, herkenbaar en bereikbaar. Het bedrijf is gemakkelijk met de auto, per openbaar vervoer en te voet te bereiken.

Parkeermogelijkheden
In de nabij omgeving zijn voldoende parkeerplaatsen op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen (betaald parkeren).

Bijzonderheden
Het bedrijf is momenteel gesloten. Uitermate geschikt voor een bekend (fastfood)  concept.

Financiële informatie
Vraagprijs:
Inventaris  € 45.000,–, n.o.t.k. 
Huur        € 52.500,–, per jaar excl. BTW

Meer informatie
Voor meer informatie over dit bedrijf neemt u contact op met Joey Hehamahua op 030-234 5080 of horeca@vdweerd.nl.

__________________________________

NIEUWS

______________________________

Geen ruimere sluitingstijden horeca Amsterdam

Burgemeester Van der Laan van Amsterdam gaat de sluitingstijden voor de horeca niet verruimen. Het college denkt dat meer politie nodig is voor het handhaven van de orde als bedrijven langer open mogen en die inzet is niet beschikbaar.

Dat schrijft het Parool, dat zich baseert op de door de burgemeester geschreven Horecavisie 2011-2014. In overleg met de politie heeft Van der Laan besloten de huidige situatie in stand te laten. Voor gewone cafés betekent dit dat ze op werkdagen om 01.00 uur moeten sluiten en in het weekeinde om 03.00 uur.

De collegepartijen PvdA, VVD en D66 hebben in het coalitieakkoord laten opnemen dat het stadsbestuur de openingstijden zou verruimen op voorwaarde dat er genoeg politie is voor handhaving van de openbare orde. Het besluit was het gevolg van kritiek ‘op de vertrutting van de stad’.

Van der Laan zoekt nog steeds naar tijdelijke locaties voor 24-uurshoreca. Deze moeten buiten de traditionele uitgaansgebieden liggen en mogen geen geluidsoverlast voor omwonenden veroorzaken. De gemeente is ook aan het kijken naar de mogelijkheden voor nachtzaken om één dag per maand langer open te blijven.

Verder is besloten dat ondernemers bij goed gedrag een vergunning krijgen voor vijf jaar, in de huidige situatie is dat nog drie jaar.

(bron: MissetHoreca)