Horecatern 22 juli 2011

 Beste Horecaternlezers, 

Hieronder leest u onze gloednieuwe Horecatern boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. En, waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij leest!

Hartelijke groet!
bas_vanhijfte

Bas Vanhijfte
algemeen directeur

                                                                                                                                                                                                                                            _

VAN DE WEERD SELECTEERT

                                                                                                                                                                                                                                            _

Café de Gouden Leeuw te Soesterberg

DSC09208

Gelegen op een absolute A1 locatie in het centrum Soesterberg, aan de doorgaande weg.

Dit (feest)café beschikt over een grote authentieke bar met daaromheen verschillende zitjes, een feestzaal met biljarttafel, nieuwe toiletgroep, keuken, verschillende opslagruimten en een tweetal gezellige terrassen. Op de eerst verdieping bevindt zich een grote opslagruimte (voorheen bedrijfswoning). 

Er is geen sprake van overname personeel en het bedrijf voldoet aan alle gestelde eisen.

Financiële informatie:
Vraagprijs bedrijfsexploitatie € 160.000,–
Huurprijs per jaar 32.000,–, excl. BTW.

 Voor meer informatie neemt u contact op met Joey Hehamahua via telefoonnummer 030-2345080.

                                                                                                                                                                                                                                            _

De Olde Stee te De Wijk

brasserie 018


Dit interessante horecaobject bevindt zich in het centrum van het dorp te midden van winkels, musea en verdere bezienswaardigheden. Het bedrijf bestaat uit een brasserie met 40 zitplaatsen, een bar met 15 krukken, terras met 50 zitplaatsen, opslagruimte met koelcel en bedrijfskeuken/spoelkeuken. Parkeergelegenheid (gratis) is in de directe omgeving volop aanwezig. De verkoopruimte is circa 106m², de keuken 17 m² en de rest circa 24 m² groot. De bestaande huurovereenkomst is aangegaan op 1 december 2005 met verlenging van telkens 5 jaar.

Financiële informatie:
Vraagprijs bedrijfsexploitatie € 65.000,–
Huurprijs per jaar € 13.800,– exclusief servicekosten en BTW

 Voor meer informatie neemt u contact op met Joey Hehamahua via telefoonnummer 030-2345080.

                                                                                                                                                                                                                                           _ 

VAN DE WEERD FELICITEERT

                                                                                                                                                                                                                                           _

Onze felicitaties gaan deze week uit naar Le Pain Quotidien met hun nieuw te openen vestiging aan de Spuistraat te Amsterdam. Het prachtige authentiek Amsterdamse bouwwerk zal worden opgeknapt en voorzien worden van de herkenbare huisstijl van Le Pain Quotidien.

Het pand biedt ruimte aan een groot aantal plaatsen binnen en natuurlijk is er ook plek om buiten een broodje of drankje op het gezellige terras te nuttigen. Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

                                                                                                                                                                                                                                           _ 

NIEUWS

                                                                                                                                                                                                                                           _

‘Zeven tot tien nieuwe La Place-locaties per jaar’

Horecaketen La Place van V&D is van plan jaarlijks zeven tot tien vestigingen te openen. Bovendien wil de onderneming beginnen in een nieuwe Europese markt, zegt ceo Walter Seib in het Financieele Dagblad.

La Place heeft momenteel 115 locaties, waarvan twee in België. Jaarlijks komen er zo’n 35 miljoen gasten. Naast de reguliere restaurants gaat het om panini-shops, cafés, chocolaterieën en de La Place Mangerie formule, waar mensen producten kopen om thuis op te eten.

Daarnaast heeft het bedrijf nog een partyservice en een cateringtak voor bedrijfskantines. De verwachte omzet voor 2011 is €215 miljoen, 56 procent meer dan zeven jaar geleden, zo tekent de krant op.

Verswarenhuis
Topman Walter Seib nam vorig jaar de dagelijkse leiding over van Paul Bringmann, de geestelijk vader van La Place. Die blijft verantwoordelijk voor nieuwe concepten. De eerste daarvan is een assortiment kant-en-klaarmaaltijden. Tevens doet Bringmann in Enschede een test met een verswarenhuis met een bakkerij voor zuurdesembrood, een kaasboer, een vleeswarenafdeling en een afdeling voor salades en maaltijden.

(Bron: MissetHoreca)