Horecatern 24 september 2012

Beste Horecaternlezers,

Alstublieft! Een nieuwe Horecatern met weer een aantal interessante horecaobjecten. Zit er iets bij van uw gading? Neem dan contact op! Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl

Hartelijke groet!

bas_vanhijfte1-150x150

Bas Vanhijfte
algemeen directeur

_________________________________

VAN DE WEERD SELECTEERT

_________________________________

‘In Prijs Verlaagd! Brasserie Witteveen te Amsterdam’

Restaurant2

In deze mooiste brasserie van Amsterdam kun je terecht voor ontbijt, lunch, borrel of een uitgebreid diner. Twee jaar geleden is de zaak prachtig verbouwd en ingericht. Er is toen duidelijk niet op een euro gekeken; het is één van ’s lands stijlvolste horecabedrijven. Gasten komen er om vrienden te ontmoeten, voor een ongedwongen borrel of een zakelijke afspraak.

Het bedrijf met ruim 200 zitplaatsen bestaat uit een restaurant met een grote bar, een stijlvolle vergaderruimte, grote – volledig ingerichte – keuken met separate mise-en-place-keuken, ruime kelder, een aparte kinderkamer en een terras met ruimte voor veertig gasten.

Meer informatie?
Voor meer informatie of als u een uitgebreide brochure wenst te ontvangen, neemt u contact op met Bas Vanhijfte via 030-2345080 of horeca@vdweerd.nl.

Kijkt u ook eens op onze website voor meer informatie:

_________________________________

‘Groot horecabedrijfsobject te huur in Twente’

P1180786

Prachtig gelegen in een natuurrijk gebied tussen Borne en Weerselo, tegenover het natuurreservaat het Molenven, hebben wij dit horeca-object te huur (voorheen Hotel Café Restaurant ’t Molenven).

Het bedrijfspand biedt uiteenlopende mogelijkheden. Op de begane grond treft men een café (apart), restaurant en twee ruime zalen. De zalen zijn los te gebruiken, maar ook samen te voegen met het restaurantgedeelte waardoor één grote ruimte ontstaat. De keuken is ruim, goed uitgerust en heeft voldoende opslagruimte. In een apart gebouw op het perceel is nog een zaal beschikbaar.

De eerste verdieping herbergt drie appartementen. Deze zijn eventueel te verhuren aan toeristen. Aangrenzend aan de appartementen is een groot dakterras.

Op het perceel zijn een goedonderhouden speeltuin en 65 parkeerplaatsen aanwezig.
De aangebouwde woning is in overleg ook te huren.

Financiële informatie
Huur € 49.500,– per jaar excl. BTW
Vraagprijs aanwezige inventaris € 25.000,–

Financiële informatie
Huur € 49.500,– per jaar excl. BTW
Vraagprijs aanwezige inventaris € 25.000,–

Meer informatie?
Voor meer informatie of een uitgebreide brochure, neemt u contact op met Stijn Timmermans via 030-2345080 of horeca@vdweerd.nl.

Kijkt u ook eens op onze website voor meer informatie:

_________________________________

NIEUWS

__________________________________

‘Eerste Student Hotel in Nederland geopend’

Het eerste Student Hotel van Nederland is open. In Rotterdam is 24 miljoen euro geïnvesteerd in een kantoorpand aan de Oostzeedijk, waarin 252 kamers zijn ondergebracht. Initiatiefnemer Charlie MacGregor wil binnen vijf jaar 5000 kamers hebben in de Benelux.

Charlie MacGregor, de man achter The Student Hotel, noemt zijn initiatief ‘het professionaliseren van de studentenhuisvesting in Nederland’. Wie een kamer huurt, heeft beschikking over een eigen douche/bad met toilet, een fitnesscentrum, een lobby en een restaurant.

Driesterrenhotel
‘230 kamers zijn voor vijf of tien maanden gehuurd, het resterend aantal is beschikbaar voor familie en vrienden, vertelt Frank Uffen, bij The Student Hotel verantwoordelijk voor marketing en partnerships. Met name in de zomermaanden zal de hotelfunctie flink worden benut.

‘Vanuit het hoteldenken is de kwaliteit van de kamers te vergelijken met een driesterrenhotel’, aldus Uffen. ‘We verwachten kamers aan te kunnen bieden voor ruim onder de 100 euro per nacht. In Rotterdam is het zo’n 500 euro per week voor bezoekende ouders.’

Banken investeren mee
De plannen van MacGregor worden medegefinancierd door investeerder The Carlyle Group en ook banken tonen zich bereid The Student Hotel financieel te ondersteunen. ‘Het is een proven business model en we genereren een stabiele inkomensstroom, tijdens het academisch jaar is de bezetting bijna continu 100 procent’, verklaart Uffen de keuze van banken om deel te nemen.

Eigen restaurant
Ieder Student Hotel krijg een restaurant met de naam Kitchen, speciaal ontwikkeld in samenwerking met Jelle Maijer van de Stadskantine in Amsterdam. ‘Menza2.0’, noemt Uffen het concept. ‘Voor ongeveer 8 euro kunnen studenten er een volledige maaltijd nuttigen. Het is één van de openbare voorzieningen van het hotel.’

Binnen vijf jaar moet het aantal kamers in de Benelux zijn gegroeid naar 5000. In Luik is sinds 2009 een Student Hotel, maandag 10 september was de introductie van het concept in Nederland.

Volgend jaar opent in Amsterdam een Student Hotel met 709 kamers en in 2014 krijgt Den Haag er één met 320 kamers. Begin volgende maand hoopt MacGregor te horen of hij aan de slag mag in de Shell-toren in de hoofdstad en op de wensenlijst staan ook nog Eindhoven en Enschede.

(Bron: Misset Horeca)

_________________________________

NIEUWS

__________________________________

‘Nieuwe stagiaires bij Van de Weerd Horecamakelaardij’

Van de Weerd Horecamakelaardij heeft twee nieuwe stagiaires in de gelederen: Jurjen Harmsma en Wouter Toes. Een kennismaking.

Jurjen Harmsma

zw.154.163.1.0003_1
Met de afstudeerstage bij Van de Weerd Horecamakelaardij, rondt Jurjen Harmsma zijn studie International Hospitality Management aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden af. Na twee Real Estate Minors, is zijn interesse voor het makelaarsvak gewekt.

De keuze voor een stage bij Van de Weerd Horecamakelaardij was dan ook snel gemaakt.
Tijdens zijn stage doorloopt Jurjen alle facetten van dit bijzondere vak.

Jurjen behaalde in 2007 met succes zijn Vmbo-diploma.
Twee jaar later voegde hij daar zijn Havo-diploma aan toe, waarna hij startte met de opleiding International Hospitality Management in Leeuwarden.

Jurjen deed de nodige nationale én internationale werk- en studie-ervaring op. Zo studeerde hij één semester aan de Stenden University in Port Alfred, Zuid-Afrika.
Werkervaring deed hij op bij onder meer het Westcord Hotel Schylge op Terschelling, waar hij werkte als sommelier.

Jurjen is ook professioneel fotograaf. Zijn werk verkoopt hij aan (inter)nationale bedrijven.

Wouter Toes

zw.154.163.2.0011
Met zijn afstudeerstage bij Van de Weerd Horecamakelaardij voltooit Wouter Toes zijn studie International Hospitality Management aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Horeca heeft altijd Wouters interesse gehad. De opleiding International Hospitality Management lag dan ook voor de hand.

Wouter heeft al de nodige horecaervaring opgedaan. Nationaal én internationaal. Hij werkte onder meer bij Grand-Café Restaurant de Heerenkamer in Heerenveen, restaurant De Klokkenstoel in Goingarijp en bij HorecaTip. In Zuid-Afrika studeerde hij één semester lang aan de Stenden University Port Alfred.