Horecatern 25 Februari 2011

 Alstublieft: alweer de derde Van de Weerd Horecatern 2011! De Nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. Ook leest u het laatste nieuws over Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij.

Veel leesplezier!

 BasVanhijfte2007aangepast2
Bas Vanhijfte
Algemeen directeur   


VAN DE WEERD SELECTEERT 


 

Bekend conceptrestaurant Eindhoven 

pic

Dit nieuwe restaurant is gelegen in een bekende Eindhovense straat met diverse toonaangevende horecabedrijven en winkels.

Het object beschikt over circa 200 zitplaatsen verdeeld over een lounge, restaurantgedeelte en wijnkelder, grote bar, professionele (open) keuken, nette toiletgroep, diverse opslag- en personeelsruimten en een gezellig terras aan de voorzijde van het pand.

Oplevering in overleg met eigenaar.

Financiële informatie:
Vraagprijs bedrijfsexploitatie:  € 375.000,–
Huurprijs onroerende zaak :  € 100.000,– per jaar, ex BTW

Voor meer informatie:
Joey Hehamahua

 

Speciaalbierkafé De Draai te Sneek

 pic 2

 Dit leuke object is gelegen in het horecagebied in het centrum van de landelijk zeer bekendstaand watersportplaats Sneek. De verkoopruimte bied plaats voor circa 200 gasten. Met verschillende bieren van ’t fust en op fles is er altijd voldoende keuze. Het huismerk is Brand, maar is vrij van contractuele verplichtingen. De drie biertanks zijn in bruikleen.

 De verkoopruimte is circa 150m², in totaal circa 220m² en beschikt tevens over een ruim terras. 

Het registergoed betaat eveneens uit een vrijstaande woning die zich achter het horecapand bevindt, maar geheel vrij toegankelijk vanaf de Kerkgracht te bereiken is.

Financiële gegevens:
Vraagprijs onroerende zaak:   € 550.000,– k.k.

Voor meer informatie:
Symen Bouma


VAN DE WEERD FELICITEERT


Grolsch verkoopt Lola’s Amsterdam

pic 3

Op Valentijnsdag zijn de eigenaren van Café Prik aan de Spuitstraat eigenaar geworden van Lola’s in Amsterdam. Net als in Prik richten de nieuwe eigenaren zich op de gay scene. Joey Hehamahua van Van de Weerd Horecamakelaardij begeleidde de kopers bij de aankoop van het object en voerde de onderhandelingen met Marc-Jan Drok, horeca accountmanager van Grolsch.

Joey heeft de onderhandelingen met beide partijen als zeer plezierig en professioneel ervaren. Inmiddels is de verbouw gestart om zo voor Koninginnedag groots te kunnen openen!
 
Van de Weerd Horecamakelaardij wenst de kopers en Grolsch veel succes in de toekomst en ziet hen graag terug bij een volgende deal. 


 

 NIEUWS


Vastgoedsector voert marktwaardestandaard in

De brancheorganisaties van makelaars en taxateurs voeren in 2011 een marktwaardestandaard in voor taxaties. Hij is gebaseerd op de International Valuation Standards (IVS).

Hierdoor ontstaat uniformiteit in waarderingsbegrippen en meer duidelijkheid voor taxateurs en gebruikers van taxatierapporten. Het IVS-marktwaardebegrip is al doorgevoerd in de RICS Valuation Standards (Red Book) en de Waarderingsinstructie 2011 van de Waarderingskamer. De ROZ gebruikt de standaard om vastgoed van institutionele beleggingen te waarderen.
Volgens Tom Berkhout, hoogleraar Real Estate aan de Business Universiteit Nyenrode in Vastgoedmarkt van februari 2011, pakt de standaard ook positief uit in het fiscale traject.

De marktwaarde sluit goed aan op de waarde in het economische verkeer voor de inkomsten- en vennootschapsbelasting, de Wet belastingen van rechtsverkeer en de omzetbelasting.
Door de uniformiteit in waarderingsbegrippen komt er duidelijkheid voor taxateurs en gebruikers van taxatierapporten. Dat dit ook positief uitpakt in het fiscale traject, laat zich raden. Het WEV-concept en het marktwaardeconcept sluiten goed op elkaar aan.

De taxateur moet rekening houden met alle factoren die de prijsvorming op de markt beïnvloeden. Hij moet op zoek gaan naar de hoogste prijs die na een goede voorbereiding in de relevante markt tot stand komt tussen bereidwillige kopers en verkopers.

Berkhout: ‘Afgezien van de gevallen waarvoor specifieke fiscale waarderingsregels gelden, kan men daarom in de praktijk voor WEV-taxaties aansluiten bij marktwaardetaxaties. Afwijkingen van de marktwaarde door bijzondere fiscale regels moeten duidelijk in het taxatierapport worden aangegeven. De tijd moet ons leren of de zo vurig gewenste eenheid in ‘spraak’ tot stand is gekomen. Toch kan nu al worden gesteld dat de initiatieven daarvoor een zeer welkome stap zijn in de goede richting.’ Volgens hem blijft het voorspellen van de toekomstige executiewaarde een onzinnige opgave. (bron: vastgoedmarkt)