Horecatern 26 november 2018

Toplocatie voor horecaondernemer in Utrecht

In perfecte balans tussen stedelijk wonen en een groene, ruim opgezette openbare ruimte, hebben 500 nieuwe Utrechtse woningen hun plek gevonden, in woonwijk Zijdebalen. Aan de Vecht. Grenzend aan de historische Bemuurde Weerd. De toegangspoort tot de binnenstad.

In deze wijk wordt ook een prachtig horecapaviljoen gerealiseerd. Pontificaal op de Jongeneelwerf. Dit horeca-object dat we rond december 2018 / januari 2019 opleveren, zal bestaan uit circa 104 m2, speels verdeeld over diverse niveaus (split-level). In enorm sfeervol ontwerp met genoeg daglicht dankzij veel glas.
Casco verhuurd, wat inhoudt dat u alle ruimte heeft voor het aanbrengen van de installaties en het inrichten van het object. Wat misschien wel de mooiste uitdaging is, aangezien de ruimte uitermate geschikt is voor een restaurant, ijssalon, koffieconcept, bar, croissanterie, lunchroom en/of brasserie.En dat met genoeg terrasmogelijkheden!

Voor meer informatie over dit object neem contact op met Cas Meuleman via 030 – 234 50 80 of horeca@vdweerd.nl


KHN-voorzitter Robèr Willemsen roept gemeenten op horeca te laten groeien en overaanbod te voorkomen

Op 7 november jl. sprak KHN-voorzitter Robèr Willemsen op het congres van Locatus over bruisende horecastraten. In het publiek zaten gemeentelijke beleidsmedewerkers, winkeliers en vastgoedeigenaren. De boodschap van Willemsen was helder: [ …… ] klik hier voor het volledige artikel.


Wat een overnamekans op Terschelling

Op onze lijst van warm aanbevolen horeca-objecten prijkt deze bovenaan. Letterlijk: op Terschelling. Maar ook in figuurlijke zin: wat een prachtige overnamekans!
In een ver verleden was er op deze plek op het Waddeneiland al eens een logement. Na een transformatie tot café-slijterij is het vervolgens uitgegroeid tot het huidige, multifunctionele horecabedrijf.

Met café, restaurant én hotel.
Het hotel beschikt over vierentwintig hotelkamers. Die samen plaats bieden aan circa 42 gasten. Tien hotelkamers beschikken over een eigen badkamer, de rest van de kamers deelt de (nette) sanitaire voorzieningen op de gang. Aan de voorzijde van het gebouw bevinden zich het café en het restaurant, die met tussendeuren in verbinding met elkaar staan. Het café (95 m2) biedt plek aan circa 60 gasten. Ditzelfde aantal past ook perfect in het sfeervolle restaurant (126 m2). Bovendien kunnen er ook nog eens 60 gasten plaatsnemen op het zonnige terras aan de voorkant van het object! En dat alles in het kloppend hart van het eiland.

Voor meer informatie over dit object neem contact op met Cas Meuleman of Ingmar Bokma via 030 – 234 50 80 of horeca@vdweerd.nl


Personeelstekort in de horeca, twee jaar na de noodklok

In september 2016 werd via Misset Horeca de noodklok onder de titel ‘Er zijn geen medewerkers meer!’ geluid. Sindsdien is het onderwerp personeel niet meer van de horeca-agenda geweest en dat zal de komende tijd wel blijven. [‘Personeel is en blijft…] klik hier voor het volledige artikel.


Ricetta di successo

Het park om de hoek, de pasta op tafel, die onvervalste sfeer. Het zijn stuk voor stuk ingrediënten van het ricetta di successo van dit restaurant aan de Jan van Scorelstraat. Delizioso!

Halverwege op de route van het Wilhelminapark naar het Rietveld Schröderhuis, waar de Jan van Scorelstraat kruist met de Prins Hendriklaan, daar gebeurt het. Van de Adriaen van Ostadelaan tot de Stadhoudersbrug fungeert de straat ook als belangrijke verbindingsroute voor het openbaar vervoer, onder meer richting De Uithof en het Diakonessenhuis.

Het is er dagelijks een drukte van belang…
Het horecabedrijf beschikt in huidige opstelling over circa 65 zitplaatsen en heeft nog eens 40 zitplaatsen op het terras. In beide gevallen enorm uitnodigend. Helemaal als je als voorbijganger het geluk hebt om de heerlijke geuren uit de keuken op te vangen.

Buon appetito!

Voor meer informatie over dit object neem contact op met Ingmar Bokma via 030 – 234 50 80 of horeca@vdweerd.nl  


Van de Weerd feliciteert:

Gelagkamer Hoogh in Zwolle
Namens de eigenaren Hessel de Harder en Anne Oord, hebben wij de exploitatie van de Gelagkamer Hoogh in het stadscentrum van Zwolle verkocht aan Jeroen van Berlo en Laura Otten. Zij gaan het roer omgooien en een ander concept onderbrengen in het prachtige pand aan de Sassenstraat 3 in Zwolle.

Wij willen Hessel en Anne bij deze bedanken voor de prettige samenwerking en wensen Jeroen en Laura veel succes toe op deze mooie locatie!