Horecatern 26 september 2011

Beste Horecaternlezers, 

Hieronder leest u onze gloednieuwe Horecatern boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. En, waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij leest!

Hartelijke groet!

bas_vanhijfte

Bas Vanhijfte
algemeen directeur

                                                                      

VAN DE WEERD SELECTEERT

                                                                      

Te koop: De hemel op aarde

 gevel

Op een werkelijk fantastische plek in de Achterhoek ligt dit charmante Hotel Restaurant De Lochemse Berg. Het perceel beslaat ruim 2 hectare in een prachtige bosrijke omgeving. De Lochemse Berg is een veelzijdig hotelbedrijf met onder meer een restaurant, bar, lounge en hotel.

Het bedrijf serveert ontbijt voor de hotelgasten. Daarnaast is het restaurant geopend voor lunch en diner. Vanaf het terras is het heerlijk genieten van de omringende natuur.

Het hotel bestaat uit 15 hotelkamers. Hiervan is slechts één kamer geschikt voor eenpersoonsgebruik. Het restaurant doet gezellig aan door de huiselijk sfeer en biedt plaats aan ongeveer 40 gasten. Er is ook nog een aparte bar.

Het perceel herbergt tenslotte ook nog een vrijstaande woning. Deze gezellige Finse bungalow bestaat uit een hal, woonkamer, woonkeuken, aparte bijkeuken, drie slaapkamers, badkamer en een zolder. De woning beschikt over een eigen garage.

De overname omvat de huurrechten van het hotelgebouw met de omliggende gronden, de koop van de inventaris en goodwill van het horecabedrijf en een recht van erfpacht op een perceel grond met de daarop gebouwde bungalow,
Financiële informatie:
Vraagprijs                                             € 395.000,–
Huurprijs hotel per jaar                              €      5.258,30!!
Erfpachtcanon woning per jaar    €  1.273,40            

 Voor meer informatie over dit bedrijf neemt u contact op met Bas Vanhijfte via telefoonnummer 030-234 5080 of horeca@vdweerd.nl.

                                                                      

Te Koop: Dagzaak (Ballini caffè e panini) in Woonmall Villa ArenA Amsterdam

voorkant

Dit sfeervolle verkooppunt met (binnen) terras is gelegen op een strategisch punt in de drukbezochte Woonmall Villa ArenA: direct bij de hoofdentree.

In de directe omgeving bevinden zich – naast de woonmall – diverse publiekstrekkers zoals, de ArenA, Heineken Music Hall, een Pathe  bioscoop,  Endemol studios, kantoorcomplexen, winkelcentra, de Ziggo Dome (concerthal), Getz entertainmentcenter en diverse andere horecabedrijven.

Dit design en trendy verkooppunt beschikt over ca. 25 tot 30 zitplaatsen met een totale oppervlakte van 65 m².

Kansen
– uitbreidingsmogelijkheden
– cateringmogelijkheden
– ontwikkeling bedrijvigheid in de directe omgeving
– evenementen in de omgeving

Financiële informatie
Vraagprijs bedrijfsexploitatie              € 81.500,–
Huurprijs                                   € 20.736,– per jaar excl. BTW 

Voor meer informatie over dit bedrijf neemt u contact op met Joey Hehamahua op 030-234 5080 of horeca@vdweerd.nl.

                                                                      

Te Koop: Vrijstaand horecabedrijf met terras in gezellig  dorp van de provincie Utrecht 

 DSC09275

Zeer centraal gelegen in een druk winkelgebied, op een uitstekende zichtlocatie. Door het omliggende winkelaanbod is het aantal passanten hoog.
Dit stijlvolle bedrijf, verdeeld over drie verdiepingen, beschikt over een grand café/restaurant met circa 55 zitplaatsen, open keuken, toiletgroep, spoelkeuken met goederenlift en een prominent aanwezig terras met circa 100 zitplaatsen.

Op de tweede verdieping bevindt zich een aparte vergaderruimte met nog eens 35 zitplaatsen.  De inrichting is strak; de afwerking is hoogwaardig. De raampartijen geven het geheel een lichte indruk. 

Ligging
Op een absolute A1 zichtlocatie. In een winkelgebied.

Bereikbaarheid
Goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer.

Parkeermogelijkheden
Op steenworp afstand ligt een parkeergarage. Voldoende parkeermogelijkheden in de nabije omgeving op de daarvoor bestemde parkeerhavens.

Huurtermijn
Het bedrijf wordt verhuurd voor een periode van 5 huurjaren met een verlengingsmogelijkheden van telkens 5 huurjaren.

Overige huurvoorwaarden
Overige voorwaarden worden vastgelegd in een huurcontract conform het ROZ-model Winkelruimte 7:290 in overleg met verhuurder. De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd en voor, of bij, ondertekening van het huurcontract dient huurder een bankgarantie af te geven ter grootte van een volledige kwartaalbetaling inclusief BTW.

Financiële informatie
Huurprijs onroerende zaken     €   70.000,– per jaar exclusief BTW

Overname inventaris in overleg, afhankelijk van over te nemen inventaris.      

Voor meer informatie over dit bedrijf neemt u contact op met Joey Hehamahua op 030-234 5080 of horeca@vdweerd.nl. 

                                                                      

NIEUWS

Nieuwe hotelgroep Dutch Hotel Partners

Er is een nieuwe Nederlandse hotelgroep opgericht: Dutch Hotel Partners. Het is een samenwerking van het Amerikaanse Interstate Hotels & Resorts en de The Vincent Hotel Group, TVHG Budget Beheer. Ze investeren in negen Nederlandse hotels, één bestaande – Holiday Inn Express Schiphol – en acht nieuwe.

De acht nieuwe hotels komen in bestaande gebouwen die worden verbouwd tot hotels. Verwachte opening is eind volgend jaar. De nieuwe logiesbedrijven gaan draaien onder de vlag van Holiday Inn, Holiday Inn Express of Hampton Inn. De hotels komen in of bij grote steden te liggen, in de buurt van spoorwegstations, luchthavens en snelwegen.

Het bestaande hotel is het 112 kamers tellende Holiday Inn Express Schiphol Airport.

Interstate
Interstate: ‘Met deze joint-venture zetten we onze eerste stap op de Nederlandse markt. We vergroten onze aanwezigheid in Europa tot meer dan 25 hotels. Een deel daarvan is reeds geopend en een deel wordt binnenkort geopend’, aldus Thomas F. Hewitt, bestuursvoorzitter van Interstate.
Voor het beheer van de hotels, met in totaal 1800 kamers, zijn langlopende contracten afgesloten.

Radisson Blu
The Vincent Hotel Group is al meer dan vijftien jaar actief op het gebied van bezit en ontwikkeling van hotels in Europa, met nadruk op de thuismarkt Nederland. Radisson Blu Amsterdam Airport is onderdeel van de portefeuille.

(Bron: MissetHoreca)