Horecatern 28 oktober 2011

Beste Horecaternlezers,

Hieronder leest u onze gloednieuwe Horecatern boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. En, waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij leest!

Hartelijke groet!

bas_vanhijfte

Bas Vanhijfte
algemeen directeur

_________________________________

VAN DE WEERD SELECTEERT

_________________________________

Trendy bar/club in het centrum van Amsterdam

advertentie foto

In een prachtig monumentaal pand gevestigde fantastische bar/club, gelegen in het historische centrum van Amsterdam.

Deze stijlvolle bar is gevestigd in een ruimte die geschikt is voor vele doeleinden: van bar tot restaurant of club met live muziek of een combinatie daarvan. Het bedrijf is in 2011 volledig verbouwd en voorzien van een professionele inventaris die genoemde doeleinden direct mogelijk maakt.

Het bedrijf is verdeeld over twee verdiepingen met op de begane grond de entree, ruime rookruimte, bar met 3 werkstations, cocktailbar, dansvloer/podium, DJ booth en een grote professionele keuken.

Op de eerste verdieping bevinden zich de lounge met bar, cocktailbar en gescheiden dames- en herentoiletgroep.

Maximaal aantal personen is 475. Toegestane geluidsniveau is 96 dBa. Alle vergunningen zijn aanwezig.

Financiële informatie
Vraagprijs bedrijfsexploitatie:  € 450.000,–
Huurprijs per jaar: € 132.305 ex. BTW.

Meer informatie
Voor meer informatie neemt u contact op met Joey Hehamahua op 030 – 23 45 080 of via horeca@vdweerd.nl

______________________________

Café De Gouden Leeuw  te Soesterberg

DSC09205

Gelegen op een absolute A1 locatie in het centrum van Soesterberg, aan doorgaande weg.

Dit (feest)café beschikt over een grote authentieke bar met daaromheen verschillende zitjes, een feestzaal met biljarttafel, nieuwe toiletgroep, keuken, verschillende opslagruimten en een tweetal gezellige terrassen. Op de eerste verdieping bevindt zich een grote opslagruimte (voorheen bedrijfswoning).

Geen overname personeel. Het bedrijf voldoet aan alle eisen.

Financiële informatie:
Vraagprijs bedrijfsexploitatie € 160.000,–
Huurprijs per jaar 32.000,–, excl. BTW.

Voor meer informatie:
Voor meer informatie neemt u contact op met Joey Hehamahua op 030 – 23 45 080 of via horeca@vdweerd.nl.

_________________________________

NIEUWS

_________________________________

‘Discotheek met uitsterven bedreigd’

De afgelopen twee jaar zijn zestig discotheken gesloten. Er zijn nog 243 van dergelijke uitgaansgelegenheden in Nederland. Veel van hen beleven zware tijden. Jongeren gaan er minder naar toe en geven er minder uit.

‘Als dit zo doorgaat is de discotheek over tien jaar uitgestorven’, zegt adviesbureau Van Spronsen en Partners die, samen met Koninklijke Horeca Nederland, de discotheken onderzocht.

In de afgelopen 10 jaar is het aantal discotheken gedaald met ruim 150. ‘De totale omzet in de discotheken is fors gedaald. De jeugd gaat minder naar discotheken toe en ook wordt er minder uitgegeven.’

Rotterdam en Almere
In Rotterdam halveerde het aantal discotheken in 2 jaar tijd. In de havenstad, volgens Van Spronsen & Partners jarenlang de stad met de meeste discotheken, houden nog 9 tenten de eer van de sector hoog. Alleen in Almere is het aanbod de afgelopen jaren toegenomen. Flevoland is tevens de enige provincie in Nederland die meer discotheken telt dan 10 jaar geleden, al lijkt daar ook het verval ingetreden.

‘Natuurlijk hebben de crisis en het rookverbod impact op de branche’, aldus Van Spronsen & Partners. ‘Ook het feit dat de jeugd steeds meer thuis of in zogeheten zuipketen indrinkt en dus korter in discotheken verblijft, is hier debet aan.’

Digitaal ontmoeten
Het adviesbureau denkt ook dat social media invloed hebben op de teloorgang van de branche. ‘Vroeger was de dansvloer de plek voor jongens en meisjes om elkaar te ontmoetten. Digitale ontmoetingsplekken als Hyves en Facebook hebben deze functie ten dele overgenomen.’

Van Spronsen & Partners stelt dat discotheken een move moeten maken in bedrijfsvoering. Blijven vernieuwen en verrassen is daarbij het devies. ‘Onder meer moeten discotheken manieren zien te vinden om verliesgevende uren, vaak doordeweeks, rendabeler te maken. De traditionele discotheek is namelijk op sterven na dood.’

(Bron: MissetHoreca)