Horecatern 29 augustus

Beste Horecaternlezers, 

Hieronder leest u onze gloednieuwe Horecatern boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. En, waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij leest!

Hartelijke groet!

bas_vanhijfte

Bas Vanhijfte
algemeen directeur

                                                                      

VAN DE WEERD SELECTEERT

Te Koop: Mooiste brasserie van Amsterdam

 imagesCA0PWJ7B 

In deze mooiste brasserie van Amsterdam kun je de hele dag terecht voor ontbijt, lunch, borrel of een uitgebreid diner. Twee jaar geleden is de zaak prachtig verbouwd en ingericht. Er is toen duidelijk niet op een euro gekeken. Dit heeft geresulteerd in één van ’s lands stijlvolste horecabedrijven. Gasten komen er om vrienden te ontmoeten, voor een ongedwongen borrel of een zakelijke afspraak.

200 zitplaatsen
Het bedrijf met ruim 200 zitplaatsen bestaat uit een restaurant met een grote bar, een stijlvolle vergaderruimte, grote – volledig ingerichte – keuken met separate mise-en-place-keuken, ruime kelder, een aparte kinderkamer en een terras met ruimte voor veertig gasten.

 

Financiële informatie:

Bedrijfsexploitatie           € 625.000

 

Voor meer informatie neemt u contact op met Bas Vanhijfte via telefoonnummer 030-2345080.

                                                                      

Te koop: Prachtig horecaschip aan het IJ in Amsterdam

809055019_6633330393 

Deze prachtige 61 meter lange 3 mast Bark ligt in de NDSM haven aan het IJ. Het schip is al decennialang een eyecatcher. In de nabije omgeving zijn verschillende (horeca)gelegenheden te vinden, zoals een botel, restaurant, café, bedrijven en kantoren.

Het schip is stijlvol gerenoveerd en van alle gemakken voorzien. Het beschikt over circa 1.000 m2 aan horecaruimten en 750 m2 aan (overdekte) buitendekken. De verschillende vertrekken zijn onder te verdelen in het commandeursbedrijf (circa 55 pax), drie ruimen (circa 200 pax), restaurant/bar (circa 55 pax) en de buitendekken (circa 250+). Het dekhuis, het commandeursverblijf en de drie ruimen kunnen tegelijk of separaat van elkaar worden gehuurd voor gezelschappen van 10 tot 250 gasten.

Ligging
Gelegen in de NDSM haven aan het IJ. Met de IJ-pont is het centrum van Amsterdam in 12 minuten te bereiken.

Bereikbaarheid
Per auto: vrij parkeren naast de IJkantine
Per trein: neem de achteruitgang van het CS en dan de pont naar de IJkantine en de NDSM haven.
Per vaartuig: in circa 10 minuten van Amsterdam Centraal naar het schip
Per bus: vanaf stationsplein (voorzijde centraal station).

Parkeermogelijkheden
Voldoende. Gratis parkeren in de daartoe bestemde parkeerhavens.

Bijzonderheden

  • voor de steiger gratis parkeren
  • mogelijkheid tot overnachting op botel
  • voldoende ruimte voor buitenactiviteiten aan de wal en op het water.
  • zalen met een maximale capaciteit van totaal 250+ personen. 3 buitenterrassen van totaal 750m2
  • het schip kan verplaatst worden naar een andere gemeente
  • grote jachthaven op komst
  • veel evenementen zoals HISWA te water
  • 10 vergunningen per jaar voor het organiseren van feesten

Beschikbaar/oplevering
Per 1 oktober 2011

Financiële informatie
Vraagprijs schip + ligplaats + inventaris € 2.500.000,–

Beschikt u niet over de financiële middelen om het schip te kopen? Voor de juiste kandidaat is er de mogelijkheid om het schip te huren. Huurkoop is ook mogelijk. Vraag de makelaar naar de unieke mogelijkheden.

Voor meer informatie neemt u contact op met Joey Hehamahua via telefoonnummer 030-2345080.

                                                                       

Gezellig horecabedrijf in centrum van Arnhem

P1090747 

Deze in een monumentaal pand gevestigde horecaruimte is gelegen in het drukke uitgaanscentrum van Arnhem. In de directe nabijheid zijn cafés, restaurants, winkels en bioscopen. Het NS station is op loopafstand. Er is binnen een straal van 5 minuten lopen meer dan voldoende parkeergelegenheid in diverse parkeergarages.

De horecaruimte heeft een oppervlak van circa 200m2 en bestaat uit:

Begane grond:
– Entree
– Glazen serre
– Ruime bar
– DJ hoek
– Kleine opslagruimte
– Dansvloer / open ruimte
– Open trap naar eerste verdieping 

Eerste verdieping:
– Bar
– Dansvloer / open ruimte
– Toiletruimte, gescheiden dames- en herentoilet

Tweede verdieping:
– Dansvloer / open ruimte

Financiële informatie:
Bedrijfsexploitatie           prijs in overleg                               
Huur                     €  62.794,08 per jaar exclusief BTW

Voor meer informatie neemt u contact op met Fleur van den Berg: 030-2345080. 

                                                                       

NIEUWS

AMSTERDAM – Het Russische designbureau Arch Group heeft een oplossing bedacht voor het gebrek aan rust en privacy op een vliegveld. Onder de naam Sleepbox verkoopt het bedrijf verplaatsbare kamertjes met een bed die luchthavens aan reizigers kunnen verhuren.

De kamers zijn bedoeld voor mensen die noodgedwongen moeten overnachten op een vliegveld of die simpelweg even willen rusten. Een Sleepbox is te gebruiken voor een half uur tot een paar uur.

Arch Group wil met de Sleepbox snel en goedkoop overnachten mogelijk maken in minder ruimte. Volgens het bedrijf is het vinden van een geschikte overnachtingsplek in een vreemde stad vaak niet eenvoudig.

Een Sleepbox bestaat uit een bed, bagageruimte, een ventilatiesysteem, stopcontacten, een televisie en een WiFi-verbinding. Het kamertje is twee meter lang, 2,3 meter hoog en 1,4 meter breed. Sleepbox verschoont automatisch het beddengoed.

Kosten
Volgens Arch Group is de aankoop van een Sleepbox binnen zes tot negen maanden terug te verdienen. Hierbij gaat het designbureau uit van een opbrengst van vijftig tot honderd dollar per dag per kamer. Een Sleepbox kost een kleine tienduizend dollar bij een afname van minstens twintig stuks.

Het Russische bedrijf voorziet naast vliegvelden ook andere plaatsen waar de Sleepbox van pas kan komen: zo zouden de kamers ook op treinstations en binnen bedrijven geplaatst kunnen worden. Op dit moment staat de eerste Sleepbox op het Sheremetyevo International Airport in Moskou. In 2012 wordt in dezelfde stad een hostel gebouwd die enkel bestaat uit Sleepboxes.

Pop-ups
Het idee van een slaapkamer op een vliegveld lijkt op de trend van zogenoemde pop-ups. Dit zijn ruimtes die tijdelijk verschijnen voor consumenten, zoals winkels en slaapkamers. Pop-up-hotelkamers zijn al langer gemeengoed bij bijvoorbeeld festivals, maar leveren door hun tijdelijke aard geen vaste inkomsten zoals Arch Group voorziet.

 (Bron: NUzakelijk)