Horecatern 29 juli 2011

Beste Horecaternlezers, 

Hieronder leest u onze gloednieuwe Horecatern boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. En, waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij leest!

Hartelijke groet!

bas_vanhijfte

Bas Vanhijfte
algemeen directeur

VAN DE WEERD SELECTEERT

Brasserie Ravelli’s te Zeist

 DSC09063

Stijlvol en opnieuw ingerichte brasserie gelegen op een uitstekende locatie in het centrum van Zeist.

Ravelli’s Brasserie bestaat uit circa 147m2 bedrijfsruimte, 55 zitplaatsen, een ruime keuken en openslaande deuren naar terras.

Op de begane grond bevindt zich de entree met afgesloten portaal en direct daarna het restaurantgedeelte en de bar. In het midden van het restaurant bevindt zich een toiletgroep. Achterin het restaurant bevindt zich een half open (ruime) keuken met daarachter een magazijn en goedereningang.
Financiële informatie:
Vraagprijs  bedrijfsexploitatie  € 45.000,–
Huurprijs per jaar    € 40.000,– exclusief BTW

Voor meer informatie neemt u contact op met Joey Hehamahua via telefoonnummer 030-2345080.
 

Multifunctioneel horecabedrijf

koffie1

Landelijk gelegen multifunctioneel horecabedrijf aan de rand van de Veluwe. Bestaande uit een café, zalen en cafetaria met eigen ingang. Circa 250 m² verkoopvloeroppervlak. Ruim terras en speeltuin aanwezig. Locatie met mogelijkheden, bijvoorbeeld voor een (pannenkoeken) restaurant. Parkeergelegenheid op eigen terrein.

Financiële informatie:
Vraagprijs onroerende zaak   € 535.000,– k.k.
Vraagprijs exploitatie    € 140.000,–
Voor meer informatie neemt u contact op met Fleur van den Berg via telefoonnummer 030-2345080.

Hotel Buxus/Restaurant Le Boumerang te Gasselte

Vooraanzicht Restaurant

Hotel Buxus/Restaurant Le Boumerang is een gezellig en gastvrij hotel-restaurant gelegen in het centrum van het mooie Drentse dorp Gasselte. Het hotel bestaat uit 15x 2-persoonskamer, voorzien van alle gemakken. Het restaurant bestaat uit 80 zitplaatsen en een terras met 30 zitplaatsen. Tevens bevat het object een sauna, zwembad en een tweetal schuurtjes.

Financiële informatie:
Vraagprijs onroerende zaak   € 620.000,–
Vraagprijs bedrijfsexploitatie   € 129.000,–

Voor meer informatie neemt u contact op met Fleur van den Berg via telefoonnummer 030-2345080.


NIEUWS

Ergernis nummer 1: onvriendelijke bediening


De website Tafelreserveren.nl heeft een lijstje samengesteld van grootste ergernissen in restaurants. Onvriendelijk personeel staat daarop bovenaan.

In totaal deden bijna 4300 mensen mee aan het onderzoek.

Ergernissen
Onvriendelijke bediening kwam dus als eerste uit de bus bij de vraag naar ergernissen in restaurants. Verder storen mensen zich ook aan het ongevraagd bijschenken van drankjes, terwijl een onoplettende of ongeïnspireerd ogende bediening ook zeker niet op prijs wordt gesteld.

Service
Tjarko de Jong van Tafelreserveren.nl: ‘Onvriendelijke service staat bij bijna elke respondent wel in de top-5. Mensen vinden service steeds belangrijker, omdat dat je het gevoel geeft dat je gewaardeerd wordt als gast.’

De Top-10 van Tafelreserveren.nl:

1. Onvriendelijke bediening
2. Ongevraagd bijschenken van drankjes
3. Onoplettende / ongeïnteresseerde bediening
4. Overlast (bellende gasten en luide muziek)
5. Kraanwater op de rekening zetten of water als bronwater verkopen
6. Krappe tafels
7. Lauw/koud eten
8. Vies bestek/Vieze glazen
9. Lang wachten op eten / tussen de gangen
10. Rekening die niet klopt

 (Bron: MissetHoreca)