Horecatern 5 augustus 2011

Beste Horecaternlezers, 

Hieronder leest u onze gloednieuwe Horecatern boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. En, waarin u het laatste nieuws over Van de Weerd Horecamakelaardij leest!

Hartelijke groet!

bas_vanhijfte

Bas Vanhijfte
algemeen directeur

VAN DE WEERD SELECTEERT

Het Tolhuis te Joure 
Het Tolhuis te Joure is een prachtig gelegen café met apart eetcafé. Het café heeft een goede buurtfunctie met een gemêleerd publiek. Het eetcafé heeft een uitgebreide a la carte kaart en bevindt zich in een karakteristieke zaal met hoog plafond en eigen bar. Op de eerste en tweede verdieping bevindt zich de volledig gerenoveerde, ruime woning
Sinds 50 jaar is het bedrijf als eetcafé en café in gebruik. De huidige eigenaren beheren het bedrijf sinds 2000. Het eetcafé biedt een gelegenheid bij uitstek voor het organiseren van feestelijke buffetten, brunch, high tea’s, diners etc. In het café kunnen gasten vanaf 10.30 uur terecht voor een drankje of eenvoudige maaltijd.
Het bedrijf richt zich voornamelijk op de privémarkt, zakelijke markt en toeristische markt uit een grote regio.

Hoofdfoto

Financiële informatie:
Bedrijfsexploitatie                              € 120.000,–
Huur                                            € 45.000,– per jaar exclusief BTW
Voor meer informatie neemt u contact op met Fleur van den Berg via telefoonnummer 030-2345080.

 
Restaurant het Steakhouse te Wageningen

 naamloos

Restaurant het “Steakhouse” is een veelzijdig restaurant op een ideale plek in het hart van Wageningen, gevestigd in de catacomben van een voormalig hotel. Boven het bedrijf bevindt zich een  zelfstandig appartement.
Het Steakhouse is een gezellig sfeervol restaurant met een uitgebreide menukaart en is vooral gespecialiseerd in allerlei soorten vlees. Op reservering biedt dit restaurant gevarieerde buffetten aan.
Het restaurant heeft een capaciteit van ca. 75 personen en het terras biedt plaats aan ca. 30 personen.
Restaurant ‘’t Steakhouse’ is als horecabedrijf goed zichtbaar, herkenbaar en bereikbaar en heeft parkeergelegenheid in de directe omgeving op gemeentelijke parkeerterreinen.

Financiële informatie:
Bedrijfsexploitatie                             € 85.000,–
Huur                                           € 37.320,– per jaar exclusief BTW, inclusief appartement
Voor meer informatie neemt u contact op met Fleur van den Berg via telefoonnummer 030-2345080.

De Eetkamer van Dieren te Dieren

 DSC08907

Gelegen tussen de heuvelachtige bossen van de Veluwezoom en de rivier de IJssel, in het dorpje Dieren. Dit huiselijke en sfeervolle restaurant met circa 40 zitplaatsen kent een ongedwongen sfeer met een gezellige open haard, open keuken, een omsloten terras met wijnranken en diverse verse kruiden aan de achterzijde en een gezellig terras (28 zitplaatsen) aan de voorzijde van het pand.

Diverse uitbreidingsmogelijkheden, eigen parkeerplaatsen en een ruime bedrijfswoning met dakterras (circa 30m²) op het zuiden.

Alle vergunningen zijn aanwezig.
Eerste recht van koop!

Financiële informatie:
Bedrijfsexploitatie                     € 55.000,–
Huur                                   € 19.000,– per jaar excl. BTW, incl. ruime bedrijfswoning

Voor meer informatie neemt u contact op met Joey Hehamahua via telefoonnummer 030-2345080.


NIEUWS

Politiek Zwolle is horecarellen zat
‘Het wordt tijd voor een echt serieus gesprek tussen een dwarsdoorsnee van de horeca en de gemeente Zwolle.’ VVD’er Gerrit van der Kooy is het zat om elke zomer met een nieuwe horecarel te worden geconfronteerd.

‘De horeca moet zijn strepen gaan tellen en de gemeente moet nu eindelijk eens beseffen dat dé horeca niet bestaat’, aldus de politicus – en columnist – in De Stentor. ‘Zo’n regel dat bedrijven de ramen en deuren dicht moeten hebben als binnen muziek wordt gedraaid, is onzinnig. Maar het is wel ondertekend door de horecabond.’

Volgens Van der Kooy wordt het hoog tijd voor een goed gesprek. ‘Je kunt je afvragen of de horecavertegenwoordigers die met de gemeente om tafel zitten, weten waar het in de praktijk om draait. Het wordt tijd voor een serieus overleg. Mocht dat niet lukken, dan zie ik wel een rol voor ons politici. De horeca heeft het al moeilijk genoeg.’

Regels
Fractievoorzitter John van Boven van de ChristenUnie geeft in hetzelfde artikel aan zich ook aan de regels-zijn-regels-cultuur te storen. ‘Natuurlijk zijn regels er niets voor niets, maar er is iets grondig mis als het alleen om de regels zelf gaat. Op die manier maak je niet samen de stad.’

‘Misschien dat deze slogan bij het ambtenarenapparaat tussen de oren kan komen’, vervolgt Van Boven. ‘Hierdoor krijg je alleen maar onderlinge verharding, terwijl de verhoudingen toch al zo broos zijn. Dit komt de stad niet ten goede.
(Bron: MissetHoreca)