Horecatern 9 februari 2011

Alstublieft: alweer een kersverse Van de Weerd Horecatern! De Nieuwsbrief boordevol tips en wetenswaardigheden waarmee we u op de hoogte houden van interessante ontwikkelingen in de branche. Ook leest u het laatste nieuws over Makelaar Horeca Van de Weerd Horecamakelaardij.

Veel leesplezier!

 BasVanhijfte2007aangepast2
Bas Vanhijfte
Algemeen directeur   


VAN DE WEERD SELECTEERT 


Modern ingericht horecabedrijf 

Dit modern ingerichte horecabedrijf bevindt zich op de verdieping van een recreatiebedrijf met camping. Het horecabedrijf is in 2008 casco opgeleverd en door de huurder/opdrachtgever geheel ingericht. Het restaurant heeft circa 50 zitplaatsen en is circa 90m² groot. De bedrijfskeuken/spoelkeuken is circa 24m², verkeersruimte circa 20m² en de toiletten circa 6m². Ook heeft het bedrijf een terras van 40 zitplaatsen. De huurovereenkomst is ingegaan op 1 april 2008. De bestaande huurovereenkomst is als bijlage opgenomen op onze site: www.vdweerd.nl.

Financiële informatie:
€ 59.000,– vraagprijs investeringen
€ 12.000,– huidige huurprijs per jaar, exclusief BTW

Voor meer informatie:
Symen Bouma 

Hotel Buxus/Restaurant Le Boumerang te Gasselte  

P9210111

Hotel Buxus/Restaurant Le Boumerang is een gezellig en gastvrij hotel-restaurant gelegen in het centrum van het mooie Drentse dorp Gasselte. Het hotel bestaat uit vijftien 2-persoonskamers, die voorzien zijn van alle gemakken. Het restaurant biedt plaats aan 80 gasten en het terras heeft 30 zitplaatsen. Ook bevat het object een sauna, zwembad en een tweetal schuurtjes.

Financiële informatie
Vraagprijs onroerende zaak              € 620.000,–
Vraagprijs bedrijfsexploitatie          € 129.000,–
Totaal                                                       € 749.000,–

Voor meer informatie:
Symen Bouma


VAN DE WEERD FELICITEERT


Nummer 45!

Het Golden Tulip Hotel Drenthe werd per 1 februari 2011 Fletcher Hotel ‘De Zeegser Duinen’. Dit prachtig gelegen hotel met 80 kamers is gelegen in het mooie dorp Zeegse in het noorden van de provincie Drenthe. Van de Weerd Horecamakelaardij BV wenst de Fletcher Hotelgroep veel plezier met deze aanvulling op hun portefeuille. Op naar nummer 46!


 NIEUWS


‘Detailhandel en horeca definitief uit dal’

De detailhandel en de horeca laten de economische crisis dit jaar definitief achter zich. Na jaren van krimp zullen beide branches weer meer omzet boeken. De bouw blijft in de put zitten. Dat voorspellen de economen van ING in een vrijdag gepubliceerd kwartaalbericht. Vooral buitenlandse zakenlui stuwen dit jaar de bezettingsgraad in hotels omhoog. In de detailhandel zullen vooral supermarkten en kledingwinkels bijdragen aan het herstel. De verwachte volumegroei voor de horeca en detailhandel blijft beperkt tot respectievelijk 0,5 procent en 0,6 procent.

De groei in de groothandel en industrie neemt dit jaar af ten opzichte van 2010, rekent het ING Economisch Bureau voor. Zo daalt het groeitempo in de industrie van ruim 6 procent in 2010 naar 2 procent in 2011. Voor de transportsector wordt een toename geraamd van 2,8 procent tegen 3,5 procent in 2010. Als enige sector laat de bouw een krimp zien, en wel van 1 procent. Investeringen in bedrijfsgebouwen blijven uit vanwege de hoge leegstand in kantoren en de nog relatief lage bezettingsgraad bij bedrijven. Daarnaast bezuinigen vooral lagere overheden op infrastructuur.

De zakelijke dienstverlening zal profiteren van de aantrekkende ICT-investeringen en het stijgende ondernemersvertrouwen. Na twee jaar krimp groeit deze sector volgens ING dit jaar met 1,5 procent. Agrariërs profiteren dit jaar ook van een toenemende vraag. De sector groeit daardoor met 1,5 procent, tegen 1,1 procent vorig jaar. (Bron: Vastgoedmarkt)