Taxaties

Horecatern 9 september 2014

    Beste Horecaternlezers, Alstublieft! Een nieuwe Horecatern met weer een aantal interessante horecaobjecten. Zit er iets bij van uw gading? Neem dan contact op! Bel 030-2345080 of mail naar horeca@vdweerd.nl

Hartelijke groet!

Horecatern

Bas Vanhijfte
algemeen directeur

_________________________________

Vergeet u niet onze app te downloaden?

app. 

_____________________________  ___

VAN DE WEERD INNOVEERT

_________________________________

a

U bent 24/7 welkom op ons virtuele kantoor: http://goo.gl/maps/H7etP

_________________________________

VAN DE WEERD SELECTEERT

_________________________________

Uniek in Utrecht: Tapas2Go!
Dit unieke afhaalrestaurant met bezorgservice ligt in hartje Utrecht, op steenworp afstand van de Voorstraat, Neude en Oudegracht.
Tapas2Go
Het bedrijf beschikt over circa 35m² bedrijfsoppervlakte die is ingedeeld als keuken, afhaalbalie, toilet en opslagruimte.

Bedrijfsinformatie
Tapas2Go is uitgerust met alle benodigdheden voor een goede exploitatie, er is een onder meer een bakwand met dubbele frituur, een grillplaat, bakplaat, diverse gaspitten, magnetron, oven, afzuigkap, vaatwasser, computer, kassa en twee (lease-) scooters. Het bedrijf laat goede resultaten zien.

Bereikbaarheid
Deze straat is gemakkelijk bereikbaar wat bijdraagt aan een groter draagvlak voor zowel de afhaal- als de bezorgservice (op slechts vijf minuten loopafstand van Centraal Station).

Kortom: alle ingrediënten zijn aanwezig om dit bedrijf succesvol voort te zetten!

Financiële informatie
Vraagprijs bedrijfsexploitatie: € 40.000,–
Huurprijs: € 680,– per maand (BTW niet van toepassing).

Interesse?
IBG Van de Weerd Horecamakelaardij
Voor het verkoopmemorandum of een bezichtiging neemt u contact op met Ingmar Bokma 030-2345080, of per mail: horeca@vdweerd.nl.

 ________________________________

Bedrijfsruimte voormalig restaurant ‘Open’ te huur!

Het Westerdoksplein 20-brug in Amsterdam herbergt een supermoderne horecabedrijfsruimte op een ouderwetse spoorbrug.

amsterdam (200x133)

Algemene informatie:
De horecabedrijfsruimte is rondom geheel van glas, wat zorgt voor een schitterend uitzicht over de stad en het water. Deze (draai)spoorbrug stamt uit 1922 en is in 2007 opgeleverd in de huidige staat zodat de monumentale brug behouden kan worden voor Amsterdam en tegelijkertijd een publieke functie heeft. Voorheen was op deze locatie ‘Open’ gevestigd. Op dit moment wordt er geen horecabedrijf geëxploiteerd in de ruimte.

Het geheel beslaat twee verdiepingen, totaal circa 240m2. De ruimte is uitgerust voor de start van een nieuw horecabedrijf. Er is diverse keukenapparatuur aanwezig evenals een bar en toiletgroepen.

Ligging
Het Westerdoksplein is gelegen op de Westelijke Eilanden vlakbij het centraal station van Amsterdam. De locatie is dan ook gemakkelijk te bereiken te voet of met het openbaar vervoer. Behalve het centraal station zijn onder meer het Paleis van Justitie en de Kamer van Koophandel bekende herkenningspunten. In de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid en door de unieke ligging op het water is de locatie goed zichtbaar en herkenbaar.

Behalve de gasten uit de directe omgeving, biedt de ligging eveneens uitgelezen mogelijkheden ook gasten van diverse hotels in de nabije omgeving aan te trekken, waaronder het hotel aan het IJDok met circa 300 kamers. En in augustus 2015 wordt wederom de Sail Amsterdam georganiseerd. Dit evenement loopt langs het IJ en trok de laatste keer 1,5 miljoen bezoekers in vijf dagen tijd.

Financiële informatie:
Inventaris/sleutelgeld: € 100.000,– excl. BTW
Huurprijs:                    € 100.000,– excl. BTW per jaar

Meer informatie:
IBG Van de Weerd Horecamakelaardij
Voor het verkoopmemorandum of een bezichtiging neemt u contact op met Bas Vanhijfte of Wouter Toes: 030-2345080, of per mail: horeca@vdweerd.nl.

Voor een korte impressie klikt u op deze link

________________________________

De mooiste horecaruimte van Nieuwegein

Dorpsstraat 44 (200x134)

Casco horecabedrijfsruimte Nieuwegein

Ruim vijf jaar geleden werd Dorpsstraat 44 in Nieuwegein na een brand als verloren beschouwd. De monumentale gevel was slechts het enige dat na de brand grotendeels in takt was gebleven. Er is geruime tijd met man en macht gewerkt om het complete gebouw in ere te herstellen. De gevel is gerestaureerd en achter de gevel is een nieuw, modern en volledig geïsoleerd pand uit de as herrezen.

De ruimte die we voor een (horeca)ondernemer te huur aanbieden is ruim 125 m² groot en beschikt over modern sanitair, ruimte voor een keuken en aparte spoelkeuken en de mogelijkheid voor een terras aan de voorkant. Er zijn geen overnamekosten en de ruimte is direct te aanvaarden. Aanwezige voorzieningen zijn: het sanitair, combiketel, koof geschikt voor luchtbehandeling, volledige elektrische installatie die gemakkelijk aan te passen is aan de wensen van de nieuwe huurder.

Financiële informatie:
Huurprijs casco horecabedrijfsruimte: € 22.000,– per jaar exclusief BTW

Voor meer informatie:
Interesse? Neem dan contact op met Stijn Timmermans: 030 2345080 of horeca@vdweerd.nl.

_______________________________

NIEUWS

________________________________

Nederlandse hotelprijzen gestegen

Nederlandse hotelkamers zijn in de eerste helft van dit jaar gemiddeld twee procent in prijs gestegen. Een overnachting kost nu gemiddeld 124 euro. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com.

Amsterdam was met vijf procent de grootste stijger. Een overnachting kost daar nu 142 euro. De prijzen in Haarlem en Groningen stegen met twee procent. In Haarlem betaal je nu 104 euro en in Groningen 87 euro voor een nacht. Utrecht steeg met een procent naar gemiddeld 98 euro.

Hotel (200x113)

In Den Haag bleef de gemiddelde prijs gelijk met 106 euro, maar in andere steden waren er dalingen. In Eindhoven daalden de prijzen met zes procent naar 88 euro en Maastricht is met 108 euro nu vier procent goedkoper.

In Rotterdam daalden de prijzen met vijf procent naar 92 euro, terwijl de stad vorig jaar nog de grootste stijger was. Volgens Hotels.com komt dit doordat er de afgelopen maanden veel nieuwe hotels zijn geopend in Rotterdam.

Wereldwijd steeg de gemiddelde hotelprijs met vier procent vergeleken met dezelfde periode in 2013. De prijzen stijgen al sinds 2010, maar de toename is sinds 2012 niet meer zo groot geweest. De gemiddelde stijging van vijf procent in Europa is de hoogste in zes jaar (www.nieuws.nl/economie).

________________________________

Ruim duizend cafés minder in Nederland

Het aantal Nederlandse kroegen is met 14 procent afgenomen in de afgelopen vier jaar. Dit blijkt uit onderzoek van Datlinq.

In het tweede kwartaal van 2010 waren er nog 8.400 cafés, op dit moment zijn het er 7.200. Ook discotheken, nachtclubs en pizzeria’s kampen met een sterke daling.

Koffiezaken zijn daarentegen populairder geworden. In de afgelopen vier jaar zijn er daarvan honderdtwintig bijgekomen. Ook het aantal eetcafés is sterk gestegen. Er zijn er bijna tweehonderd meer dan vier jaar geleden.

heineken (200x112)

Bier

Het aandeel van marktleider Heineken in de horeca is met bijna 4 procentpunt gedaald naar ruim 34 procent. In 2010 was dit nog 38 procent.

Dit komt vooral door het groeiende aandeel van Bavaria, Jupiler en Hertog Jan. Wel blijft Heineken stevig op de eerste plaats staan. Grolsch volgt het wereldwijd bekende biermerk met 9,5 procent (www.nu.nl/ondernemen).