Bas Vanhijfte RT RMT: Directeur – Makelaar – Taxateur

Na de Middelbare Hotelschool in Wageningen doorloopt Bas met succes de Hoge Hotelschool in Leeuwarden. Al tijdens zijn studie doet hij veel horeca-ervaring op bij diverse toonaangevende bedrijven. Na de Hoge Hotelschool heeft hij de verplichte makelaarsstudies afgerond en sinds 2002 is hij eigenaar van Van de Weerd Horecamakelaardij.

Bas begeleidt ondernemers bij het aan- en verkopen van horecabedrijven, voornamelijk in en om Utrecht. Landelijk begeleidt hij de aan- en verkoop van hotels. Hij is specialist in horecataxaties door geheel Nederland. Hij vindt het directe contact met ondernemers en de vertrouwensrelatie die hij met opdrachtgevers opbouwt de interessantste onderdelen van zijn vak.

“Door onze achtergrond weten wij exact wat er leeft onder horecaondernemers en op welke manier onze dienstverlening optimaal aansluit op de wensen van onze opdrachtgevers.”

bvanhijfte@vdweerd.nl

Remco Rijers: Register Taxateur – EPB-adviseur – Partner bij Van de Weerd Taxaties B.V.

Remco is ingeschreven bij Stichting VastgoedCert en het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Daarnaast is Remco gecertificeerd als EPD-adviseur voor het afgeven van Energielabels.

Remco heeft in 2007 zijn managementstage vanuit de Hoge Hotelschool in Leeuwarden bij Van de Weerd Horecamakelaardij gevolgd en succesvol afgerond. Hij heeft zich volledig gespecialiseerd in het taxeren van horecabedrijven en horecabedrijfspanden en heeft inmiddels ruim 2.000 taxaties verricht.

“Vooral de veelzijdigheid van het werk spreekt mij aan; De ene dag verricht je een taxatie van een klein bruin café en de dag erna sta je in de een vier- of vijfsterren hotel.”

rrijers@vdweerd.nl

Stijn Timmermans: Horecamakelaar – Partner bij Van de Weerd Horecamakelaardij B.V.

Na het behalen van zijn VWO-diploma studeert Stijn twee jaar aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens deze bedrijfskundige studie heeft hij verschillende bijbaantjes in de horeca en komt hij er al werkende achter dat hij de branche zeer interessant, divers en uitdagend vindt. Dit doet hem besluiten om te beginnen met International Hospitality Management in Leeuwarden.

Werkervaring doet Stijn, naast zijn opleiding, op als ober en supervisor bij theehuis de Kosterij in Groningen, ober bij Van der Valk Groningen-Westerbroek en als Front Office medewerker bij het Eden CityHotel in Groningen.

Inmiddels is Stijn dus al de nodige jaren aan het werk bij Van de Weerd. Zijn netwerk in zowel Oost als West Nederland is groot en daar profiteren zijn opdrachtgevers van. Momenteel is Stijn actief in West Nederland en komt daar in alle soorten horecabedrijven. Daaronder vallen kleine restaurants, maar hij doet ook zaken voor de eigenaren van 5-sterren hotels.

“Ook vastgoed heeft me altijd gefascineerd. De keuze om deze twee werelden te combineren bij Van de Weerd was dan ook snel gemaakt.”

stimmermans@vdweerd.nl

Ingmar Bokma: Horecamakelaar – Partner bij Van de Weerd Horecamakelaardij B.V.

Met zijn afstudeerstage bij Van de Weerd Horecamakelaardij rondt Ingmar zijn opleiding International Hospitality Management aan de Stenden Hogeschool in Leeuwarden af. Hij heeft zich tijdens zijn studie gespecialiseerd in ondernemerschap, gastronomie en (online) marketing.

Voor zijn huidige functie doet Ingmar de nodige horecaervaring op in het noorden van het land. Hij werkt in het toeristische Giethoorn en komt in actie voor HorecaTip die hem uitzendt naar verschillende locaties, waaronder de Business Club in Thialf.

“Als adviseur in het horeca-vastgoed begeleid ik ondernemers bij de aan- of verkoop van hun (toekomstige) bedrijf. Deze specialisatie in een branche waar iedereen wat mee heeft spreekt mij erg aan”.

ibokma@vdweerd.nl

Wouter Toes: Taxateur – EPB-adviseur

Al op jonge leeftijd rolt Wouter in het horecavak. De studie International Hospitality Management in Leeuwarden is dan ook een logische keuze. Door zijn minors in vastgoed ontstaat een logische link met de horecamakelaardij.

Naast zijn studie doet Wouter veel horeca-ervaring op. Nationaal én internationaal. Hij werkt onder meer bij Grandcafé Restaurant de Heerenkamer in Heerenveen en restaurant de Klokkenstoel in Goingarijp. Via HorecaTip specialiseert Wouter zich in horecatrainingen en partymanagement tijdens evenementen. In Zuid-Afrika studeert hij bovendien een semester lang aan Stenden University Port Alfred.

In zijn huidige betrekking concentreert Wouter zich op taxaties en op energielabels voor utiliteitsgebouwen. Samen met Remco Rijers vertegenwoordigt hij, als gediplomeerd adviseur, Van de Weerd Energielabels BV en is hij u graag van dienst met het opstellen van een energielabel.

‘’Het leuke aan mijn vak is dat iedere dag anders is. De ene dag verdiep ik mij in de jaarrekeningen van een groot restaurant of hotel, terwijl ik de volgende dag een opname doe voor een energielabel bij een bedrijfspand dat zojuist verhuurd of verkocht is.’’

wtoes@vdweerd.nl

Jorran Erftemeijer: Horecamakelaar

De horeca heeft altijd al een grote aantrekkingskracht uitgeoefend op Jorran, hierdoor is de keuze om International Hospitality Management aan Stenden Hogeschool Leeuwarden te gaan studeren snel gemaakt.

Tijdens zijn studie doet Jorran de nodige werkervaring op, onder meer bij Badhotel Bruin op Vlieland en restaurant Babylon Alkmaar en Heerhugowaard. In Zuid-Afrika studeert Jorran vervolgens aan de Stenden University in Port Alfred en doet hij werkervaring op als Rooms Division Manager in het bijbehorende My Pond Hotel.

Voor de opleiding International Hospitality Management heeft Jorran zijn managementstage bij Van De Weerd Horecamakelaardij gevolgd, die hij begin 2016 succesvol heeft afgerond. Nu is Jorran aan de slag als horecamakelaar.

‘’Door de unieke combinatie van makelaardij en horeca heb ik bij Van de Weerd Horecamakelaardij een ideale positie gevonden.’’

jerftemeijer@vdweerd.nl

Marjolein Scheffer: Secretaresse

Marjolein heeft de leiding over het secretariaat en zorgt voor de algemene ondersteuning van de makelaars-taxateurs en adviseurs bij Van de Weerd. Marjolein is met haar jarenlange ervaring een belangrijke schakel.

“De omvang van dit bedrijf spreekt mij enorm aan, net als het saamhorigheidsgevoel. De specialisatie in horeca vind ik een zeer leuke bijkomstigheid. Iedereen heeft tenslotte toch wel iets met horeca?”

Cas Meuleman: Stagiair

Omdat Cas veel affiniteit heeft met horeca begint hij in 2014 met de opleiding International Hospitality Management in Leeuwarden. Daar ontdekt hij dat hij ook erg geïnteresseerd is in de vastgoedindustrie. Als hij in 2017 de kans krijgt om bij Van de Weerd Horecamakelaars de horeca en de vastgoedindustrie te combineren, is zijn keuze snel gemaakt.

“Inmiddels loop ik stage op de verkoopafdeling en ben ik bezig met mijn scriptie over de horecafranchise-industrie in Nederland. Het bevalt me hier hartstikke goed – het is echt een mooi bedrijf.”