Van de Weerd Horecamakelaardij BV

Ingmar Bokma: Horecamakelaar – Directeur – Partner bij Van de Weerd Horecamakelaardij BV

Gedurende zijn afsluitende stageperiode aan de International Hospitality Management aan de Stenden Hogeschool (Leeuwarden) is Ingmar Bokma enthousiast geraakt van het horecamakelaarsvak en is sindsdien toegevoegd aan het team van Van de Weerd. 

Tijdens zijn studie heeft hij zich gespecialiseerd in ondernemerschap, gastronomie en (online) marketing. En vóór zijn start bij Van de Weerd (in 2013) deed hij de nodige horecaervaring op in het noorden van het land. Hij werkte (onder meer) op het terras in Giethoorn, kwam in actie voor Horecatip én hield zich bezig met de verhuur van luxe tenten op Schiermonnikoog. Het laatste is vandaag de dag nog steeds (zijdelings) het geval.

Inmiddels heeft Ingmar de nodige ervaring opgedaan in de horecamakelaardij en heeft hij tal van transacties mogen begeleiden in zijn werkgebied; Utrecht, Noord- en Oost Nederland. Deze deals lopen uiteen van het verkopen van een groot strandpaviljoen op een van de Waddeneilanden tot het aanhuren van een A1-locatie in het winkelgebied van Utrecht namens een landelijke keten. Begin 2017 is Ingmar als partner toegetreden in het bedrijf.

Het op de juiste en financieel meest gunstige manier ondersteunen van de ondernemer die (gedurfd) besluit een volgend avontuur aan te gaan door zijn horecabedrijf/-pand van de hand te doen óf aan te kopen (/huren) geeft mij erg veel positieve energie!

ibokma@vdweerd.nl

Bas Vanhijfte RT RMT: Makelaar – Taxateur – Partner bij Van de Weerd Horecamakelaardij, Taxaties en Energielabels BV

Na de Middelbare Hotelschool in Wageningen doorloopt Bas met succes de Hoge Hotelschool in Leeuwarden. Al tijdens zijn studie doet hij veel horeca-ervaring op bij diverse toonaangevende bedrijven. Na de Hoge Hotelschool heeft hij de verplichte makelaarsstudies afgerond en sinds 2002 is hij eigenaar van Van de Weerd Horecamakelaardij.

Bas begeleidt ondernemers bij het aan- en verkopen van horecabedrijven, voornamelijk in en om Utrecht. Landelijk begeleidt hij de aan- en verkoop van hotels. Hij is specialist in horecataxaties door geheel Nederland. Hij vindt het directe contact met ondernemers en de vertrouwensrelatie die hij met opdrachtgevers opbouwt de interessantste onderdelen van zijn vak.

Door onze achtergrond weten wij exact wat er leeft onder horecaondernemers en op welke manier onze dienstverlening optimaal aansluit op de wensen van onze opdrachtgevers.

bvanhijfte@vdweerd.nl

Stijn Timmermans: Horecamakelaar – Partner bij Van de Weerd Horecamakelaardij BV

Na het behalen van zijn VWO-diploma studeert Stijn twee jaar aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens deze bedrijfskundige studie heeft hij verschillende bijbaantjes in de horeca en komt hij er al werkende achter dat hij de branche zeer interessant, divers en uitdagend vindt. Dit doet hem besluiten om te beginnen met International Hospitality Management in Leeuwarden.

Werkervaring doet Stijn, naast zijn opleiding, op als ober en supervisor bij theehuis de Kosterij in Groningen, ober bij Van der Valk Groningen-Westerbroek en als Front Office medewerker bij het Eden CityHotel in Groningen.

Inmiddels is Stijn dus al de nodige jaren aan het werk bij Van de Weerd. Zijn netwerk in zowel Oost als West Nederland is groot en daar profiteren zijn opdrachtgevers van. Momenteel is Stijn actief in West Nederland en komt daar in alle soorten horecabedrijven. Daaronder vallen kleine restaurants, maar hij doet ook zaken voor de eigenaren van 5-sterren hotels.

Ook vastgoed heeft me altijd gefascineerd. De keuze om deze twee werelden te combineren bij Van de Weerd was dan ook snel gemaakt.

stimmermans@vdweerd.nl

Cas Meuleman: Horecamakelaar

Omdat Cas veel affiniteit heeft met horeca begint hij in 2014 met de opleiding International Hospitality Management in Leeuwarden. Daar ontdekt hij dat hij ook erg geïnteresseerd is in de vastgoedindustrie. Als hij in 2017 de kans krijgt om bij Van de Weerd Horecamakelaars de horeca en de vastgoedindustrie te combineren, is zijn keuze snel gemaakt.

Tijdens zijn studie doet Cas horecaervaring op bij diverse bedrijven en leert hij alle facetten van het horecavak. Na het succesvol afronden van zijn stage treedt hij toe tot het team van ‘van de Weerd’ en gaat hij aan de slag als horecamakelaar.

Ik vind het leuk om horecaondernemers met mijn kennis en enthousiasme van dienst te zijn.”

cmeuleman@vdweerd.nl

Marjolein Scheffer: Secretaresse

Marjolein heeft de leiding over het secretariaat en zorgt voor de algemene ondersteuning van de makelaars-taxateurs en adviseurs bij Van de Weerd. Marjolein is met haar jarenlange ervaring een belangrijke schakel.

De omvang van dit bedrijf spreekt mij enorm aan, net als het saamhorigheidsgevoel. De specialisatie in horeca vind ik een zeer leuke bijkomstigheid. Iedereen heeft tenslotte toch wel iets met horeca?


Van de Weerd Horecataxaties & Van de Weerd Energielabels

Remco Rijers: Register Taxateur – EPB-adviseur – Partner bij Van de Weerd Taxaties B.V.

Remco is ingeschreven bij Stichting VastgoedCert en het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Daarnaast is Remco gecertificeerd als EPD-adviseur voor het afgeven van Energielabels.

Remco heeft in 2007 zijn managementstage vanuit de Hoge Hotelschool in Leeuwarden bij Van de Weerd Horecamakelaardij gevolgd en succesvol afgerond. Hij heeft zich volledig gespecialiseerd in het taxeren van horecabedrijven en horecabedrijfspanden en heeft inmiddels ruim 2.000 taxaties verricht.

Vooral de veelzijdigheid van het werk spreekt mij aan; De ene dag verricht je een taxatie van een klein bruin café en de dag erna sta je in de een vier- of vijfsterren hotel.”

rrijers@vdweerd.nl

Wouter Toes: Register-Taxateur – EPB-adviseur

Al op jonge leeftijd rolt Wouter in het horecavak. De studie International Hospitality Management in Leeuwarden is dan ook een logische keuze. Door zijn minors in vastgoed ontstaat een logische link met de horecamakelaardij.

Naast zijn studie doet Wouter veel horeca-ervaring op. Nationaal én internationaal. Hij werkt onder meer bij Grandcafé Restaurant de Heerenkamer in Heerenveen en restaurant de Klokkenstoel in Goingarijp. Via HorecaTip specialiseert Wouter zich in horecatrainingen en partymanagement tijdens evenementen. In Zuid-Afrika studeert hij bovendien een semester lang aan Stenden University Port Alfred.

In zijn huidige betrekking concentreert Wouter zich op taxaties en op energielabels voor utiliteitsgebouwen. Samen met Remco Rijers vertegenwoordigt hij, als gediplomeerd adviseur, Van de Weerd Energielabels BV en is hij u graag van dienst met het opstellen van een energielabel.

‘’Het leuke aan mijn vak is dat iedere dag anders is. De ene dag verdiep ik mij in de jaarrekeningen van een groot restaurant of hotel, terwijl ik de volgende dag een opname doe voor een energielabel bij een bedrijfspand dat zojuist verhuurd of verkocht is.’’

wtoes@vdweerd.nl